Koikkeli5.5.2017 6:07
1/30
Äiti pakottaa mummolaan

Olen tässä koko eilisen itkenyt ja riidellyt tätä asiaa. Olemme siis kesällä lähdössä 10 päiväksi mummolaan. Mukaan tulee äiti, äidin miesystävä (seurustelleet 9kk) ja miesystävän lapsi, joka on samanikäinen kanssani, eli täyttämme 16 tänä vuonna. Vanhempani erosivat ja muuttivat erilleen hieman yli vuosi sitten.
Mummossa, seurassa ja asumisjärjestelyissä ei ole mitään vikaa. Mummon asuinpaikka on pieni kaupunki, eli emme ole täysin korvessa keskellä ei mitään. Ongelmana on mielestäni liian pitkä aika. Minulla ei ole ollut oikeastaan hauskaa mummolassa sitten ala-asteen, eikä minulla ole siellä yhtään kavereita. Mummolassa on hyvin vähänlaisesti siis tekemistä, lähinnä kirjasto ja kännykkä, koska kahviloissa ei jaksa istua koko aikaa. Kaikki ystäväni ja poikaystäväni jäävät 600km päähän, joten tuolla aikavälillä missaan varmasti kivoja tapahtumia ja kokemuksia. Ikävöin helposti ja tuntuu raastavalle, kun pakotetaan olemaan erossa ja vain lässytetään. Kukaan kavereistani tai poikaystäväni eivät tietenkään tahdo tulla mukaan, enkä todellakaan ihmettele miksi.
Olen ehdottanut äidilleni jos voisin lähteä muutamaa päivää aikaisemmin tai mennä myöhemmin sinne, niin että olisin vaikka viikon heidän kanssaan, mutta äitini tahallaan ymmärtää pointtini väärin.
Eilen tilanne kärjistyi 40 min kestävään riitaan jonka aikana minä itkin ja selitin että minua harmittaa, kun joudun olemaan erossa minulle tärkeistä ihmisistä. Äitini ei ottanut tätä kuuleviin korviinsa eikä edes yrittänyt ymmärtää mielipidettäni ja toiveitani. Lisäksi ainoa syy miksi toiveeni ei onnistu, on koska "nyt on näin" ja "se nyt on päätetty". Vaikea ymmärtää tällaisia perusteluita.
Auttakaa nyt demut löytämään joku ratkaisu ettei mun tarvitse itkeä seuraavaa 2kk tän epäreilun päätöksen takia :( ja saa olla eri mieltä ja äitini puolella, mutta jos perusteluiden kera, kun äitini ei niitä tarjoa. Tuntuu että minun kustannuksellani yritetään miellyttää miesystävää ja hänen lastaan, vaikka lapsikaan ei ole koskaan ollut innoissaan lähtemässä mihinkään heidän kanssaan. Tuntuu sille kuin minut sivuutettaisiin ja laitettaisiin aivan toissijaisesn asemaan ja ihan vittuillakseen jätettäisiin huomiotta tässä tilanteessa.