Mahdollinen16.7.2017 20:04
1/5
Penikkatauti - jotain juoksun tilalle?

Mä rakastan juoksemista. Ja itkisin ilosta, jos vaan voisin taas juosta. Lähteä spontaanisti juoksulenkille miettimättä sen kummempia. Viimisen puolentoista vuoden aikana jokainen juoksuharrastuksen elvyttämisyritys on kuitenkin nopeesti kaatunut penikkakipuihin. Kintut kipeytyy, vaikka kuinka yrittäis alotella rauhallisesti, minuutti minuutilta. Pitäis varmaan vielä enemmän lämmitellä, venytellä ja helliä jalkoja ennen lenkkiä ja sen jälkeen, mutta jotenkin alkaa mennä maku koko lenkkeilystä, kun tuntuu, että kuitenkin kaikki menee taas pieleen ja sitten saa itkeskellä lenkintuskissa hyvän aikaa.

Oon sitten kovasti miettinyt, pitäiskö vaan jaksaa vielä kerran alottaa juokseminen. Vääntää kaikki vaan niin rautalangasta ja huolehtia, ettei mikään vaan pääse kipeyttämään jalkoja. Ois niin ihanaa taas tuntea juoksun flow, pinkoa pitkin lenkkipolkuja endorfiinihumalassa! Mutta en tiedä, jaksanko odottaa niin kauan, mitä varovainen eteneminen vaatii.

Toisena vaihtoehtona sitten onkin, että alotan jonkun ihan uuden urheiluharrastuksen. Mulla ei ole hirveästi kokemusta muusta kuin juoksusta ja sellasesta perus Youtube-jumppaamisesta, joten uudet tuulet vois virkistää niin mieltä kuin kehoakin. Kaipaan jotain sellasta lajia, jonka ei vaadi ihan hirveitä summia rahaa. Ois myös kiva, jos lajia olis helppo harrastaa tavallisina arkipäivinä viikoittain. Ja vielä se ois kiva, jos sitä vois toteuttaa yksin. Mä en oo ikinä osannut urheilla porukalla tai ainakaan nauttinut siitä kummemmin. Toisaalta, jos nyt joku ihan mieletön muita ihmisiä vaativa laji tulee mieleen niin kehiin vaan! Tärkeintä kuitenkin olis, että jalat ei joutuis niin kovalle tärähtelylle ja muulle penikkatautia aiheuttavalle alttiiksi.

Eli siis onko teillä ehdottaa mulle jotain hyvää lajia juoksun korvikkeeksi? Lisäksi ois hauska kuulla teiltä omia vinkkejä ja kokemuksia lajiin ja sen aloittamiseen liittyen, jos sellaisia on. Myös penikkataudin suhteen saa jakaa neuvot ja vertaistuet!

----

Nyt mulla on sellanen fiilis, että ihan kuin "pettäisin" juoksemista. Että vielä kerran pitäis kuitenkin yrittää, vaikka turpiin tulee kuitenkin. Ihan ku joku traaginen parisuhdekuvio! Ehkä me mennään mun lenkkarien kanssa parisuhdeterapiaan. Tai sit mä vaan otan sen riskin ja kokeilen jotain muuta lajia edes yhden yön juttuna. Tai ehkä jonain päivänä mä, juokseminen ja uusi laji voitais elää polyamorisesaa suhteessa... Nyt menee kummalliseksi, sori!