Xulu7.9.2013 13:56
1/28
Parhaat lukemanne kirjat/sarjat top 5 +perustelut

1. Suzanne Collins - Nälkäpeli-trilogia

En mä oikeastaan tiiä mikä tässä kolahti :D On vaan niin upeasti kerrottu tarina nuoren tytön selviytymisestä todella epätasa-arvosessa maailmassa.

2. Lauren Oliver - Delirium-trilogia

Kun luin tän sarjan kaks ekaa osaa(vikaa ei ole vielä suomennettu), yöunet jäi kyllä vähän lyhyeks :D Idea rakkaudesta sairautena oli todella mielenkiintoinen. Oliverin kieli on kaunista, ja molempien osien loput oli tosi yllättäviä ja itkin varsinkin ekan osan lopussa aivan järkyttävästi :( Ootan vikaa osaa innolla, ja mulla on aika kovat odotukset siltä :D

3. Beth Revis - Across the Universe-trilogia

Tästäkin sarjasta on ilmestynyt vasta kaksi osaa, jotka olivat kyllä todella hyviä. Sarja kertoo sukupolviavaruusaluksesta, joka on pitkällä matkallaan kohti parempaa planeettaa. Kun nuori Amy herää vahingossa syväjäädytyksestä, hän on ainoa aluksessa, joka on nähnyt Maan. On mielenkiintoista seurata, miten punahiuksinen ja kalpeaihoinen Amy selviää muiden ihmisten keskellä, joilla on täysin erilaiset arvot, he pitävät Amya friikkinä, eikä asiaa helpota se, että aluksella on vain yksi samanikäinen nuori; Seuraaja.


4. Michelle Harrison - 13 lahjaa-trilogia

Tätä sarjaa lähdin lukemaan pienellä ennakkoluulolla, sillä päähenkilö on 12-vuotias, mutta kirjat ylittivät odotukseni täysin. Tanya on aina nähnyt keijuja, eivätkä ne ole kilttejä, vaan ilkeitä, arvaamattomia ja rumia. Seikkailut pääsevät käyntiin, kun Tanyan vanhemmat pakottavat hänet isoäitinsä luo Elvesdenin kartanoon, joka kuhisee keijuja. Kirjat olivat täynnä toimintaa, mutta jännitystä olisin ehkä kaivannut hieman enemmän.

5. Rebecca James - Ystävä hyvä

Tähän kirjaan tartuin suurilla odotuksilla, eikä se pettänyt. Hieno kertomus henkilökohtaisen katastrofin jälkeisestä elämästä, ja siitä, kuinka yksi ihminen voi muuttaa koko elämän -hyvällä tai pahalla tavalla.