Granninna25.5.2013 23:05
1/121
Palauttakaa mieleeni rakkaan Laura kultatukan sietämättömyys!

Tuossa huonoimmat kirjat, mitä olet lukenut -keskustelussa viitattiin monesti Tuija Lehtisen Laura-kirjoihin ja nimikkohenkilön sietämättömyyteen. Olen omat Laurani lukenut joskus hamassa 2000-luvun alussa, joten muistikuvani kirjoista ovat kovin kehnot. Porukoilta löysin sarjan ykkösosan ja jo muutamia sivuja selattuani palaili mieleen, se, mikä minuakin Laurassa söi.

Laura on, kuten takakannessakin kuvaillaa, sellainen ärsyttävähkö äidin kultatukka ja isän ikuinen pikkutyttö, ja jotenkin mukacool "tunge toukat korviin" -letkautuksineen. Siis tarkoitettu symppikseksi ja samastuttavaksi hahmoksi, vaikka on sietämätön miss virheetön. Kaikki meni aika lailla putkeen, vientiä riitti poikien keskuudessa ja paras kaveri oli ikuinen kakkonen jne. Odotin aina, koska Laura saa nenilleen, mutta eihän niin käynyt. Lieneekö kateellisen panettelua.

Muista kirjoista muistan hatarasti hajanaisia hahmoja tai lähinnä nimiä. Niko, Sini, Hönö, Tauski... taisi Lauralla olla joku romanssi ulkomaillakin. Tulkaa siis Lauroista jotakin vielä muistavat muistuttelemaan ja jauhamaan tästä kultatukasta, Pliis.