homopoikahenri23.9.2017 12:58
1/98
Harry Potter-kirjojen epäloogisuudet #2

Päätin herättää eloon tän keskustelun näin parin vuoden jälkeen, koska eka kessa oli ihana <3 ja koska oon taas alkanu lukeen Pottereita uudestaan nii on tullu uusia kysymyksiä mieleen.

Tästä oli vissii tehty aikasemmin jo toinen keskustelu mut en löydä sitä mistään ;o tässä kuitenkin linkki ekaan https://www.demi.fi/keskustelut/runot-ja-kirjat/harry-potter-kirjojen-epaloogisuudet

Velhojen jatkokoulutus:
Tästä oli jo jonkinverran puhetta ekassa kesustelussa ainakin Tyliksen opettajien kohdalla. Oon kirjojen perusteella käsittänyt, että velhomaailmassa työllistyy aika helpostikin pelkällä Tylypahkan koulutuksella (esim. Percy). Must tuntuu tosi oudolt et ilman spesifiä koulutusta voi päästä aika helpostikin vaikka taikaministeriöön arvovaltasiin ja vastuullisiin tehtäviin. Mun muistaakseni ainut ala mihin on mainittu olevan erillinen koulutus on aurori. Toki näitä koulutuksia voi olla enemmänkin mut niitä ei vaan voi olla mainittu. Suurin epäkohta on varmaan juuri toi Tyliksen opettajien koulutus. Dumbledorekin ottaa sinne ties mitä hörhöjä mukaan. Suomessa opettajaksi pääsemiseen vaaditaan maisterin tutkinto (toki Suomessa arvostetaan opettajankoulutusta vähän enemmän kuin muualla maailmassa, tietääkseni briteissä opettajaksi pääsee alemmalla korkeakoulututkinnolla), niin on tosi outoo et taikakouluun otetaan vaa jotain randomeit kouluttamattomii tyyppei.

Tästä päästään Kalkaroksen opettajuuteen:

Mua häiritsee ihan sikana, että Kalkaros on opettanut Tylypahkassa taikajuomia 16 vuoden ajan (mainitaan FK:ssa kun Pimento kuulustelee tätä), ja sitten kun se Puoliverises prinssissä vaihtaa pimeyden voimilta suojautumiseen se yhtäkkiä muuttuu jokskin pimeyden voimilta suojautumisen asiantuntijaks. Esim. kun Katie Bell kirotaan, se kaulakoru viedään heti Kalkarokselle. Muutenkin, Kalkaros oli opettajana todella kyseenalainen. Se valitsi selkeesti lemppari- ja inhokkioppilaansa, suosi luihusia ja syrji rohkelikkoja. Se jopa kiristi ja uhkaili oppilaitaan. On outoo ettei kukaan muu opettaja tai ees Dumbledore puuttunut sen käyttäytymiseen. Vaik Dumbbis tiesi siitä, että Kalkaros rakasti Lilyä, ja oli sen takia oikeesti hyvisten puolella, niin olis se todellakin silti ansainnut potkut herranjestas. Sama pätee Pimentoon. Toki Pimento oli korkeassa asemassa ministeriössä ja sillä oli paljon valtaa, mutta kai nyt pitäisi olla olemassa joku velhojakin koskeva laki, joka kieltäisi vielä alaikäisten oppilaiden fyysisen kurituksen. Pimento kuitenkin rankaisi Harryn lisäksi myös monia muita oppilaita (esim Fred & George, Lee Jordan jne...). Eikö kenenkään oppilaan vanhempi valittanut tästä ministeriöön? Vai oliko Pimennolla tosiaan niin paljon valtaa, että se pystyi tekemään ihan mitä halusi vaikka se olisikin pahasti vasten lakia?

Sit viel lisää tost Kalkaros jutusta. Must se on tosi absurdii, et ku Harry ja Kalkaros oli vihannut toisiaan koko Harryn kouluajan ja Kalkaros oli ollu Harrylle ihan hirvee, nii sit heti ku Harrylle selvis et se oliki vaa pakkomielisesti rakastunu Harryn äitiin nii se vaa antp kaiken sille anteeks, ja nimes jopa poikansa sen mukaan. Siis mitä vittua? :D Jos mietin vaik ite, et jos mulle selviäis, et joku jota oon vihannu koko elämäni ajan oliski ollu vaa kokoajan ollu rakastunut mielipuolisesti mun äitiin ja siks toiminu miten toimi, niin pitäisin sitä vaan enemmän creepynä :D Muutenki sen jälkeen ku selvis, et Kalkaros olikin hyvien puolel koska se rakasti Lilyä nii Kalkarost pidetiin jonai fuckin' pyhimyksenä. Mun mielest se toimi kokonaan vaa omista itsekkäsitä syistä, ei siks, et se olis halunut toimia "oikein".

Tää nyt ei sille oo epäloogisuus vaa suomennosvirhe, mut häirtteeks teitäki, et suomenkielisis versiois Harryn suojelus oli urosHIRVI ja James pystyi muuttumaan urosHIRVEKSI, vaikka alkuperäsis versiois oikee eläin on peura :DD mua häiritsee ihan sikana koska hirvihän on paljon isompi eläin ku peura ja muutenki ihan eri näkönen.

Kertokaa lisää epäloogisuuksii, mietitään yhes vastauksii <3