Otaku_chan29.4.2017 19:36
1/3
Apua! Kauhukirjan nimi hukassa

Hei! En millään muista lukemani nuorille aikuisille/nuorille tarkoitetun kauhukirjan nimeä, jonka luin vasta parisen vuotta sitten, ehkä joku teistä osaisi? Muistan kirjasta paljon muuta paitsi nimen tai kirjailijan.

Kirjassa päähenkilönä on tyttö, joka oli kesälomalla ja vahtimassa taloa perheensä poissaollessa. Hänellä oli ystäväkin, mutta ystävä oli hukassa syystä x (kaiketi). Hän muistaakseni myös muisteli koulussaan aikanaan tapahtunutta murhaa, taisi murtautuakin koululle? Kirjan aikana tyttö muun muassa luki karmivaa satukirjaa, josta muistan vain yhden tarinan, jota vähän tiivistän tähän jos se auttaa : Lumikki ja seitsemän kääpiötä -> Lumikki on avioparin kallisarvoinen tytär ja sai paljon huomiota. Sitten äiti alkoi saamaan poikalapsia, ja Lumikin saama huomio väheni jokaisen myötä. Seitsemännen veljen jälkeen äiti kuoli ja Lumikki tuli vastuulliseksi töistä isän vetäytymisen takia. Ulkönäkö petti, koulu jäi yms. Sitten veljet kuolivat (tai murhattiin Lumikin toimesta) yksi kerrallaan ja viimeisenkin kuoltua Lumikki kaunistautui ja meni isänsä luokse, päätyen uudeksi vaimoksi isälleen...? Oli todella omituinen kuten muutkin tytön lukemat tarinat.

En näitä yksityiskohtia muista tarkalleen, saattavat olla hyvinkin vääriä, mutta yritys hyvä: kirjan kannet olivat punertavat/pinkihtävät ja ehkä tyttö kannessa. Kirja saattoi olla kirjailijansa esikoisteos ja saanut palkinnon. Kirjailija oli ehkä suomalainen. En todellakaan ole varma näistä joten älkää antako niiden vaikuttaa liikaa.

Kirja ei ollut liian paksu, mutta aika ahdistava, en saanut sitä käsistäni ennen kuin sen olin lukenut loppuun asti. Jos yhdelläkään olisi hajuakaan tämän kirjan nimestä, olisin ikuisesti kiitollinen. Haluan tosissani lukea tämän kirjan uudestaan. Luin sen kerran kun löysin entisen kotipaikkakuntani kirjastosta, enkä tahtoisi ajaa 1,5 tuntia takaisin sinne vain koittaakseni löytää sen valikoimista ja tutuista hyllyistä (en löydä sitä verkkokirjaston kautta, joka on vasta hiljattain otettu käyttöön siellä)

Kiitos!