joln25.6.2020 18:06
1/2
riparille vaikka ei kuulu kirkkoon?? (en tiiä mistään mitään)

juu elikkä mulla olis vissiin ens vuonna ripari ko meen nyt kasille mut en oo koskaan kuulunu kirkkon. Haluisin silti mennä kai. (((en oo menos protulle))) tai sii öö mua ei jeesustelut haittaa vaikka en uskokaa millään tasolla mihinkää mutta syyt miks haluisin mennä sinne on ku kaikki sanoo että siel leirillä on hurjan kivaa + ujo kaveri sano että se ei voi mennä jos mä en tuu (??) ja äiti meinas että voisin hyvinki mennä koska sen esimerkin mukaan: "löydät jonku ihanan miehen mut sen äitille on tärkeetä että on kirkkohäät"

mutta aloin vaan miettii että miten se käytännössä toimii? mut kastetaan sitte varmaan sen riparin alussa? onkse kastaminen joku kauheen nolo juttu niitten muitten edessä lol D:::::: ja sitte öö eiks siitä kirkkoon kuulumisesta joudu maksamaan jotai veroa? se on varmaan täysikäsenä? jos eroon kirkosta esim 18v niin miten voin liittyä takasin sitten jos haluun naimisiin?? ei kai siinä sitte joudu riparille uudestaa lol? (ku pläänit siis että nyt liittyisin kirkkoon ja eroon sitte joskus ettei tarvis maksaa niitä veroja ku esim ei oo ihan sellanen asia mitä haluaisin tukea rahallisesti.. mutta haluisin itekki kumminki kirkkohäät nii voinko sitte liittyä taas takasin kirkkoon/onks kirkkoon liittyminen sitten taas vaikee juttu,,, kuulostaako ihan naurettavalle??)

ei jeesus (aiheeseen sopivasti) en tiiä edes mitä mä ajattelen tästä ja onks tässä mitään järkee. voisin kyllä kuulua kirkkoon koko ajankin häihin asti jos se eroaminen siinä välissä kuulostaa ihan epäfiksulta? lol varmaan epäselvin keskustelu jonka oo ikinä tehny