makkarapulla12.1.2021 15:14
1/9
Peruskoulun viimein kevät apua :D

Oon ollut tässä samassa koulussa pikkuisesta saparopäisestä, innokkaasta pallerosta asti. En voi uskoa, että tää on mun viimeinen kevät täällä. Yhdeksän vuotta on valtava aika. Etenkin 15-vuotiaalle. Tähän kouluun liittyy niin valtavasti muistoja, huonoja paljon mutta myös hyviä. Niitä tärkeimpiä.
Yläaste on ollut mun elämäni vaikeinta aikaa. Ihmissuhdedraama kuuluu asiaan eikä suhde isäänkään oo ollut täysin mutkaton. Seiskaluokkalainen makkarapulla koki myös elämänsä ensimmäiset sydänsurut. Ihastuminen ilman vastakaikua todella tekee kipeää. Oon paininut stressin, ahdistuksen, uupumuksen ja pahan olon kanssa etenkin yhdeksännen luokan syksyllä. Oon kokenut valtavaa riittämättömyyttä. Halunnut vaan jäädä peiton alle nukkumaan ja linstata koska koulussa on ollut paha olla. Mua on haukuttu rumaksi, sanottu että mua vihaa kaikki. Mä melkein menetin mun yhden parhaista ystävistä riidan takia.

Mutta samaan aikaan on tapahtunut valtavasti hyviä asioita.
Mä oon oppinut puolustamaan itseäni, mun ystäviä ja sekä kasvattanut nahkaa. Samaan aikaa mä oon oppinut itsestäni, miksi musta tuntuu tietyssä tilanteessa joltakin. Oon oppinut tai havainnout vaikeitakin tunteita, oon oppinut arvostamaan mun herkkyyttä.
Läheisten merkityksen oivalsin vasta viimevuosina. Tajusin, että en ihan oikeasti pärjää ilman ystäviä tai äitiä tai isää. Sanan "rakkaus" merkityksen oon ymmärtänyt vasta lähiaikoina. Ja oon vaan niin vitun kiitollinen että mulla on sitä elämässäni. Se on maailman arvokkain asia.
Nauranut oon tosi monta kertaa. Ollaan tehty niin hassuja juttuja mun ystävien kanssa, jouduttu joskus ehkä ongelmiinkin. Saatu hulluja päähän pistoja. Eletty.
Oon oppinut että mä oon tosi hyvä tyyppi. Että kaikkine vikoineni mä oon arvokas ja mun on uskottava itteeni. Ennen kaikkea mun on rakastettava itseäni ja muita, pyyteettömästi.

- huhhuh tulipa romaani :DD mitkä fiilikset muilla peruskoulunsa tänä vuonna päättävillä on? keskustellaan aiheesta!