hillatonttu6.12.2018 19:48
1/5
Painon nouseminen

Tähän alkuun on varmaan hyvä todetta, että kyllä, vaikka olenkin vielä nuori, niin pituuskasvuni on jo loppunut käytännössä kokonaan ja olen jo ns. aikuisten mitoissa.

Tosiaan, kasvun loppumisen myötä painoni on alkanut nousta ja viime kuukausina se on jo ylittänyt ylipainon rajan. Ulkoisesti, en ole mielestäni muuttunut, lantio on vain leveämpi ja rinnat isommat, mutta tää asia huolettaa mua silti.
Tahtoisin laihtua takaisin normaalipainoon, mutta en tiedä miten sen tekisin. En uskalla mennä puhumaan terkkarin kanssa, mutta tää asia huolehtaa mua ihan henkisen voinninkin takia. Mulla on/oli itsetuhoisia ajatuksia, keho vihaa, yksinäisyyden ja ahdostuksen tunteita, mutta ne eivät ole enää niin vahvoja. Noiden nimettyjen seikkojen takia ajattelin kysyä apua, koska uskon, että en itse kykene päättämään terveellistä laihdutustapaa.

Lyhyestä virsi kaunis: olisiko jotain vinkkejä, kuinka mm. saisin syötyä terveellisemmin (herkut pois jne.) ja liikuttua. (Liikkuminen on varsinkin vaikeaa, koska olen usein koulun jälkeen väsynyt ja astma + huono kunto eivät tee liikuntakokemuksesta kovin nautinnollista).
Ei kiitos, mitään "olet liian nuori laihduttamaan", koska laihdutuksen lisäksi haussa olisi kuitenkin myös vinkkejä terveellisempään elämään.^^