TekniikkaNero12.6.2017 21:08
1/14
Vaihtovuosi..?! kokemuksia?

Eli oon tässä nyt vuoden (koko 9luokan) miettiny vaihtoon lähtöä. Lähtisin siis 2018-2019 varmaankin. Järjestöä en oikein osaa päättää, varmaan se olisi sitten explorius koska oon siitä kuullu paljon hyvää ja siinähän on se soft landing-camp. Vanhemmat kannustaa lähtemään, isä on ollut ja äiti olisi lähtenyt jos olisi ollut mahdollisuus. Oon tosi stressaantuva ihminen ja koti-ikävä ja uus perhe onkin suuri stressin aiheuttaja koko vaihtohommassa.
Tosiaan, puntaroin tässä Australian ja USA:n välillä. Jos vaihtoon päätän lähteä niin jompaan kumpaan ehdottomasti. Tai sitten Uusi-Seelanti.
Noniin, mutta siis mähän oon tän koko vuoden vaan panikoinu että haluanko lähteä vai en. Ja ongelma on että en todellakaan tiedä. Oon yrittäny miettiä hyviä ja huonoja puolia. Hyvät puolet näyttäisi voittavan mutta oon täys arkajalka enkä osaa päättää. Jos en lähde niin tiedän että se varmasti kaduttaa. Jos taas lähden se saattaa olla kamalaa ja huh huh. Onko täällä ketään yhtään samassa tilanteessa?!
sitten vielä pari kysymystä.
Kokemuksia exploriuksesta? Miten toimi suomessa ja muualla maailmalla?
Mitä kaikkea piti hoitaa ennen vaihtoon lähtöä?
Missä vaiheessa sai tietää perheen?
Missä vaiheessa on jo myöhä hakea vuosille 2018-19?
Onko mikään kaduttanut?
Miten matkat sujui?
Millainen perhe oli?
Mitä jos perhe on huono? Miten järjestö on vastannut jos haluaa vaihtaa perhettä?
Millaista koulu on? Vaikeaako? Onko niillä arvosanoilla järkyttävästi merkitystä siellä jos saa vaikka alle C:n arvosanoja?
Millaiset arvosanat Suomessa pitää olla että hyväksytään? Nyt keskiarvo itsellä on näin peruskoulun päättäneenä 7.8 suunnilleen. Lukiossa varmasti laskee alle 7.
Ja sitten millaisia kokemuksia Australiasta? Millaisia ihmiset ja koulu on sielläpäin?
KAUHEETA kun stressaa tää homma. Erityisesti haluisin tietää että kuinka pitkään voin vielä miettiä?