muovipullo21.7.2018 9:48
1/4
Vaihtoon tai kielikurssille Saksaan?

Onko täällä ketään jolla on jakaa kokemuksia kielikurssista tai vaihdosta Saksassa? Minkä ikäisenä olit? Missä päin Saksaa? Kuinka pitkän ajan olit siellä? Kuinka kauan olit opiskellut saksaa ennen lähtöä? Minkä kautta? Ja ymv. olis kiinnostava kuulla! Lisäksi jos joku on ollut muussa saksankielisessä valtiossa vaihdossa niin siitäkin olis mukava kuulla!

Olen ite tällä hetkellä 14, täytän lokakuussa 15 eli menen ysille. Haaveilen vaihdosta Saksassa, mutta en oo varma pystyisinkö jättämään elämää Suomessa vuoden ajaks, tai no lähinnä opiskelu mietityttää. Saksan opettaja kertonut tarinoita omasta vaihdostaan Sveitsissä ja sen takia oon kiinnostunut ajatuksesta lähteä vaihtoon just saksan kieliseen valtioon. Tykkään myös älyttömän paljon saksan kielestä ja oon motivoitunut opiskelija ja uskon hyvästä saksan taidosta olevan hyötyä myös tulevaisuudessa.

Ajattelin sit kysyä lisätietoa opolta ja saksan opelta kun koulut alkaa! Haluisin niin palavasti Saksaan oppimaan kieltä, ja mietinkin nyt jos lähtisin kielikurssille Saksaan ens kesänä ja sitten sillon 2020-21 lukuvuonna vaihtoon.