_villakoira_21.3.2018 21:23
1/4
Ujous ongelma lukiossa

Olen todella ujo ja sisäänpäin kääntynyt luonteeltani. Lukiossa se on aiheuttanut minulle hieman päänvaivaa esimerkiksi, kun tehdään pari- tai ryhmätöitä ja samalla kurssilla ei ole ketään, jota tuntisin. Yleensä kuitenkin olen selvinnyt parin hankkimisesta viimeistään opettajan avustuksella.

Tässä jaksossa olen ruotsin kurssilla nyt kuitenkin yksin, ja koska on pieni ryhmä, niin kukaan ei istu vieressäni muutenkaan (luokassa siis paripulpetit). En myöskään tunne ketään kurssilta, jolloin en ole tehnyt paritehtäviä juurikaan, sillä tuntemattomien porukkaan änkeäminen tuntuu niin ylivoimaisen vaikealta. En halua tunkeilla kolmanneksi kenenkään kanssa tai ehdottaa, että kolmistaan työskentelevistä joku tulisi minun kanssani. Opettaja ei siis tee mitään sen eteen, että kaikilla olisi pari, vaan antaa toisten tehdä kolmestaan, vaikka samalla jään parittomaksi.

Tämä voi olla ehkä pikku juttu jollekin, mutta minua tämä on alkanu vaivaamaan jo niin paljon, että ei huvittaisi mennä enää tunnille. En halua olla siellä vähän niin kuin ulkopuolisena. Itseäni voin kyllä tästä vain syyttää.

Luonnollisesti tuntiaktiivisuus vaikuttaa arvosanaan, ja en haluaisi, että kurssinumeronk laskee luonteeni takia. Pitäisikö minun vaikka keskustella kurssin opettajan kanssa tästä, jos se ymmärtäisi. Saa kertoa vinkkejä yms. miten selviäisin tästä tilanteesta.