overconfidence12.5.2017 21:59
1/12
Tuleva työpaikka ahdistaa

Varoitan jo etukäteen, että tällä ketjulla ei oo mitään pointtia ja edessä on pitkää jaarittelua, mutta mun on pakko päästä purkamaan ajatuksia. Tietenkin jos joku on ollut samassa tilanteessa, niin ois kiva kuulla myös sellasten ihmisten ajatuksia, että miten on saanut itseänsä tsempattua.

Eli. Lopetin opiskelun tossa muutama kuukausi sitten omista henkilökohtaisista syistä, mitä en nyt kuitenkaan ala tässä enempää avaamaan. Alassa itsessään ei ollut mitään vikaa. Ilmottauduin tietenkin työttömäks työnhakijaks, ja hain kaikkiin mahdollisiin ja jopa niihin mahdottomiinkin paikkoihin töihin. Hain ihan kaikkea, kokoaikaista, osa-aikaista, kesätyötä, tarvittaessa paikalle kutsuttavaa, mut mistään ei napannut. Kunnes viime viikolla työkkäristä ilmoitettiin, että nyt ois tällanen paikka tarjolla, soita sinne ja sovi haastattelu. Näin tein. Ja enhän mä kehtaa olla haastattelussa tyylillä "ei mua kiinnosta tämä, hain koska oli pakko", vaikka ois minkälainen paikka, ja sieltä sanottiinkin heti, että oot niin pirtsakka että kyllähän me sut tänne otetaan.

En ois koskaan uskonut että "pääsen" (lue: joudun) sinne, ja nyt kun pitäis parin päivän päästä alottaa, niin tää ahdistus vaan kasvaa. Oon vaan niin varma, etten tuu pärjää siellä, koska oon tällanen arka introvertti, joka viihtyy parhaiten yksin, ja kaiken lisäks mulla ei oo yhtään kokemusta tolta alalta ja oon niin hidas oppimaankin. Tottakai oon kuitenkin kiitollinen, että edes jotain työtä nyt on, mut pelottaa vaan niin hirveesti et miten tuun pärjäämään. Työ kestää kesän loppuun asti ja kyllähän mä tiedän, että tällaisen ajan kestää vaikka päällään seisten. Silti en pääse tästä ahdistuksesta yli. Tiiän ettei asian vatvominen paranna tilannetta yhtään, mut oon niin sekaisissa fiiliksissä ettei mitään rajaa.

Miten mä saan itselleni sitä itsevarmuutta ja itteni tsempattua parissa päivässä? Sen mä tiiän että jos tällaisella asenteella sinne meen, niin sitten kaikki ainakin menee ihan puihin, ku stressaantuneena hätiköin kaiken ja mikään ei onnistu.