deadlikeme20.5.2018 12:29
1/11
Tradenomi pääsykoe 2018

Tänä vuonna kävi niin, että en päässyt ensisijaisiin hakukohteisiini ja nyt olisi 8.6.2018 liiketalouden pääsykoe TAMKissa.

Haluan hirveästi päästä sinne, mutta koko koe pelottaa. Ennakkoaineistot olen lukenut jo kertaalleen ja pian käyn niitä vielä isäni kanssa yhdessä läpi. Sain lainaksi myös ystäväni lyhyen matikan talousmatikan kirjaa ja laskenut sieltä tehtäviä.

Pointti on se, että olen lukenut keskusteluja liiketalouden pääsykokeista ja moni sanoo, että oikein/väärin osiossa on erittäin pikkutarkkoja kysymyksiä monien kymmenien sivujen aineistoista. Kaiken lisäksi matematiikka ei kuulemma rajoitukkaan prosenttilaskuihin vaan siellä saattaa olla palikkatehtäviä, yhtälöratkaisua ja todennäköisyyslaskentaa, mihin en ole valmistautunut. Tämä pääsykoe myös määrittää sen, joudunko jäämään kotikaupunkiini JA kotiin asumaan vai en.

Pelottaa nyt ihan helvetisti, mitä siellä tulee vastaan, kun käytännössä TAMKiin hakiessa pitäisi saada lähes täydet pisteet pääsykokeesta, jotta pääsisi sisään (yhteispisteet 60p yo-torkka+40p pääsykoe).

Onko kellään muulla myös pelkoja sisäänpääsystä?