Chewy2.3.2018 18:06
1/18
Ryhmähaastattelu työhaastattelussa

Paniikkikuolemavoiskojokuvaantappaamut. Sain just yheltä firmalta jonne olin laittanu työpaikkahakemusta menemään niin kutsun RYHMÄHAASTATTELUUN. Siis anteeks mitä D: Mikä se semmonen oikeen on?

Mie oon ollu elämäni aikana vaan kahdessa työhaastattelussa ja nekin on ollu ihan henkilökohtasia - tein kuolemaa jo niissä ja jo pari päivää ennen kyseistä haastattelua listasin kotona päässäni 1001 syytä miten päästä tästä ahdistavasta tilanteesta pois.

Yhteen kesätyöpaikkaan pääsin ihan suhteilla (eli haastattelua ei ees ollu) mutta nuo kaks muuta työpaikkaehdokasta on tyssäny mulla siihen että oon jännittäny tuota tilannetta niin helvetisti et haastattelijat ei taatusti palkkaa mua siks koska oon hermoheikko stressiperse.
Vaikka kuinka valmistautuisin kotona etukäteen haastattelutilanteeseen ja miettisin vastauksiani vähän etukäteen niin mun valmisteluista ei oo minkään maailman hyötyä enää siinä vaiheessa ku pääsen haastattelijan eteen istumaan. Kaikki haihtuu pois päästä iha PUFF vaan ja sit sönkötän siinä jotain ihme vastauksia ja haastattelija aattelee luultavasti vaan koko ajan että "Joo, eiköhän tämä ollu tässä ja saatu ainakin yks karsittua pois ehdokkaista." Ja näissä yksilöhaastatteluissa mie oon aina pitäny kädet sylissä pöydän alla ettei haastattelija näkis miten helvetisti ne tärisee. Se vaan et mitä pahemmaks mun stressi ja ahdistus yltyy, ni se tärinä ei oo enää pelkästään käsissä vaan siirtyy koko kroppaan.

Ja nyt olis maanantaina joku hiton RYHMÄHAASTATTELU. Miten mun siitä pitäis selvitä jos oon kussu yksilöhaastattelutkin? Minä, introvertti ja ihminen, joka viihtyy omissa oloissaan kirjojen parissa. Minä, jolla on sosiaalisten tilanteiden pelko. Minä, jolle stressaavat tilanteet (mm. just työhaastattelut) saattaa laukasta paniikkikohtauksen. Mä en osaa siis ollenkaan avata suutani jos ihmisiä on enemmän ku minä ja yks muu vaan lamaannun aivan totaalisesti. Ja jos mä istun koko ryhmähaastiksen tuppisuuna niin sillähän se työpaikka varmaan irtoaa? :)) Ja mitä jos mä saan paniikkikohtauksen siinä kaikkien eessä? Ei hitto.

Paniikki D: Mitä siellä kysytään? Millasia ne tilanteet on? Mua pelottaa aivan helvetisti ihan kaikki koko tilanteessa. Se, etten saa sanottua mitään järkevää. Kuulostan joltain tyhmältä blondilta ja möläytän jotain hiton typerää. Koko tilanteen lisäks stressaan sitäki et mitä jos siellä on jotain tuttuja ja sit stressaan sitä et mitä ne aattelee musta.

Mulla ei oo ees kyseiselle työpaikalle soveltuvaa alan koulutusta (ei ollut pakollinen) niin mitä jos siellä on koko paikka täynnä ihmisiä joilla on ties mitkä huippututkinnot ja minä en tiiä mistään mitään D:

Okei, taidan saada ekan paniikkikohtauksen jo hyvissä ajoin enne maanantaita D: Mitä jos vaan jätän menemättä, paskat siitä et oon hakenu töitä abaut 1,5v tuloksetta ja tää olis ainakin osa-aikanen mutta ehkä jopa vakkariduuni. Kuitenkin se tyssäis siihen haastatteluun kuten aina koska kuka hiton typerys mut muka palkkais. En tiiä ihan totta pystynkö menemään sinne D: