sanni1118.4.2018 12:57
1/10
Pitkä vai lyhyt matikka?

Moi! Menen tässä viikon-pari sisällä täyttämään lukiolle sen ainevalintakortin, ja opo käski miettiä hieman etukäteen niitä mitä haluaisi aineita haluisi ottaa. Mulle on tullu ongelmaksi se että otanko lyhyen vai pitkän matikan... en siis tiedä yhtään kumpi olisi mulle järkevämpi.
Mun matikan numero todistuksessa on ollu koko yläasteen 8. Saan kuitenkin testeistä aina jotain 9-10 harvoin 8 ja vissiin yhen 7:lla alkavan oon saanu koko ysin aikana.
Kuitenki kokeista saan aina vaan kaseja, koska kokeessa jotenkin asiat vaan unohtuu..
Mielestäni tajuan/osaan kyllä kaikki asiat kunhan ne käydään läpi ja harjotellaan hetki. En kuitenkaa ole sellane et tajuan heti..
Osaan siis tälläiset perustehtävät mielestäni hyvin eikä niissä ole mulla yleinsä mitään ongelmaa. Soveltavat on mulle ollu aina hieman haastavia ja niihin yleinsä tarvitsen apua riippuen tietty kuinka vaikea se tehtävä on.. et kyl sellaset yksinkertaiset tai vähän vaikeammat soveltavat tehtävät viel osaan, mutta kaikki tälläset harrastetason tehtävät on kyl tosi vaikeita...
Ja pitkää matikkaa ajattelin sen takia koska tulen ehkä tarvitsemaan sitä tulevassa ammatissani, tai siitä olisi ainakin paljon hyötyä..
Joten.. pärjäisinkö tälläsellä 8 matikalla siellä? Pitäisikö tehä kauheesti hommia? Ku en tiedä sitte että riittääkö mun motivaatio ja aika siihe että pähkäilen niitä tehtäviä sillee koko illan, kun mulla on melkein joka päivä harkat ja olen yleinsä aika myöhään kotona..

Kertokaa myös omat mielipiteenne ja kokemuksenne, kiitos jos vastaatte!