helga19.3.2018 18:06
1/30
Peruskoulun käyneet! Lempi- ja inhokkiaineet peruskoulussa?

Mitkä olivat teidän lempiaineet ja inhokkiaineet peruskoulussa, tarkemmin ottaen yläasteella? Miksi?

Tässä minun listaukseni :D

Lempiaineita:

Äidinkieli, etenkin ne aiheet, joissa käytiin läpi kirjallisuuslajeja ja erilaisia tyylisuuntauksia (mm. symbolismia). (Kielioppi ei kuitenkaan napannut :D)

Biologia. Tykkäsin eniten 9.lk:lla kaikista perinnöllisyys jutuista jne. Myös nämä 7.lk:lla olleet eläinten, lintujen ja kasvien tunnistustehtävät olivat hauskoja!

Fysiikka. Tämä oli semmoinen aine, josta en yhtään tykännyt 7.lk:lla enkä 8.lk:lla D: Kuitenkin 9.lk:lla aloin panostaa siihen ja rupesin ihan älyttömästi tykkäämään siitä! Opettajakin ihmetteli, mistä minä sen kiinnostuksen sain :D

Matikka. Tämä kuuluu samaan sarjaan kuin fysiikka :D Yläasteen alussa en tykännyt yhtään, mutta sitten rupesin tykkäämään!

Inhokkiaineita:

Kemia. Kemiasta tykkäsin vielä 7.lk:lla, mutta 9.lk:aa kohti innostus alkoi älyttömästi laskea... Syynä oli puhtaasti mielenkiinnon puuttuminen ja laiskuus. En kyllä edelleenkään pidä siitä! :D:

Englanti. Lyhyesti ja ytimekkäästi: en osaa, enkä pidä :D

Liikunta. Kyllä, en tykännyt. Kaikista kamalampia olivat uinti-, hiihto- ja luistelukerrat! Kylmät väreet nousee, kun niitä ajattelee... Syy siihen, ettei liikunta napannut, oli se, etten ollut kovin liikunnallinen enkä osannut kunnolla esim. uida. Sain kuitenkin yläasteella liikunnasta joka vuosi 8, joten onnistuin kai ihan hyvin peittelemään inhostusta liikuntaa kohtaan :D Onneksi oli kuitenkin sellaisia kertoja, jolloin meillä oli esim. zumbaa. Se oli mukavaa :)

Ruotsi. 7.lk:lla tykkäsin tosi paljon ruotsista, mutta 8.lk:lla rupesin vihaamaan sitä. Olin sitä mieltä, että pakkoruotsi pitäisi poistaa kouluista jne. Nykyään ihmettelen, miksi ajattelin näin, koska ruotsihan on ihan kiva aine! :)

Tulipas pitkä kirjoitus :D