tippu23.5.2018 5:32
1/3
Pääsin kesätöihin mut ahdistaa!

Moi. Pääsin kesätöihin vanhusten pariin koko kesäksi. Olin iloinen kun sain tiedon vastaan mutta samaan aikaan ihan kauhuissani. Olin tässä samaisessa työpaikassa työssäoppimassa hoidon ja huolenpidon jaksolla joskus puolitoista vuotta sitten.

Koin jo silloin, että työpäivän päätteeksi ahdistaa ihan hirveästi asiakkaat, en silloin mennyt kenellekkään puhumaan tästä ongelmasta. Nyt aloitin pari päivää sitten ja moni asiakas on vaihtunut osastolla ja jotkut ovat olleet siellä edelleen, ne asiakkaat ovat menneet heikompaan kuntoon vaan. Joka tarkoittaa sitä että enemmän työtä.

Siellä on tosi monta ihanaa asiakasta, tulee juttelemaan, kyselee asioita ja niiden kanssa juttupelaa hyvin. Mutta sitten on ne pari joiden kanssa ei mene vaan niin hyvin ja se on tässä se ongelma.

Eilen yksi asiakas kävi hermolleni ja pistäytyi hankalaksi. En saanut sitä omin käsin sängystä/ p-tuolista / vessan pöntöltä takaisin p-tuoliin niin jouduin kysymään apua muilta työntekijöiltä. Vaikka mulle sanottiin että sun pitää olla tosi tiukka tämän henkilön kanssa, enpä sitten ollut. Tai sitten ei ole vaan kokemusta.

Se toinen työntekijä sanoi mulle aina ns. julmasti. " Sä olet kohta täällä yksin, sun pitää ite saada tämä ylös ei kukaa sua kohta auta " Sen jälkeen mulla kävi mielessä että mä lopetan nää työt tähän.

Sit kun olin saanut sen asiakkaan pois sen huoneesta niin se sama työntekijä sano mulle että sulla ei oo kiire, pidä taukoo ja kyllä se siitä.

Tällä hetkellä mulla on vaan semmonen fiilis, että minähän en halua enään sitä kyseistä asiakasta hoitaa. En halua tuota samaa uudelleen käydä läpi.

En oikeastaan tarkkaa osaa sanoa mikä tässä koko helahoidossa sitten ahdistaa, onko se sitten se että ei ole juurikaan kokemusta vanhustyöstä vai mikä sitten. Ensiviikolla olen valmistumassa lähihoitajaksi ja tuntuisi että "ammattitaito hukassa" vaikka ei kuitenkaan ihan näin ole. Vinkkejä miten tämä ahdistus pois ja että tulisi sellainen fiilis että "kiva mennä töihin."