Quenrida5.6.2018 7:49
1/14
Opiskelu ja työ samaan aikaan

Opiskelen tällä hetkellä AMK:ssa ja näin kesällä mulla on töitä kaupan kassalla sekä 15 opintopisteen verran kesäopintoja. Kun kirjoitin työsopparin talvella, en vielä tiennyt tulevista kesäopinnoista ja tein sopimuksen, jossa kertyy keskimäärin 20 työtuntia viikossa. Kun työt alkoivat, ilmoitin että opiskelen samalla.

Nyt kuitenkin tilanne töissä on se, että yksi kesätyöntekijä ei koskaan tullutkaan töi-hin, ja siksi meillä muilla tulee olemaan kesäkuun ja heinäkuun kiireistä, n. 37 tuntia viikossa.

Kouluhommat pitäisi olla valmiina elokuun alussa. Mulla ei jää aikaa tehdä töitä ja kesäopintoja samaan aikaan nyt kun on niin kiireistä töissä. Eli pitäisi miettii, lopetanko työt vai kesäopinnot kesken.
Mulla on siis määräaikainen työsoppari, ja koeaikaa on heinäkuun alkuun asti, joten voisin lopettaa silloin työt ja keskittyä heinäkuun kou-luhommiin. Mutta en osaa yhtään päättää, kumpi on järkevämpi päätös.
Rahatilanne mulla on ihan hyvä, että pärjään kyllä, vaikka ei olis koko kesää töitä. Mutta toisaalta taas työkokemus on hyväks. Sit taas houkuttais se ajatus että valmis-tuu koulusta nopeammin.

Mitä mieltä te ootte?