brokengirlxx4.2.2016 15:05
1/3
Onko tää reilua?

Alotin siis syksyllä siivoustyön. Alussa kaikki meni tosi jees, mulla oli tosi kiva pomo ja vaikka en ollut tehnyt koskaan aiemmin siivoustyötä niin yritin parhaani. Sain jonkin verran palautetta (sekää hyvää että huonoa) ja pyrin oikeesti korjaamaan ne asiat ja tekemään paremmin ja kun sain kritiikkiä niin se mun pomo sanoi sen ihan asiallisesti ja kivasti. Asiakkaiden kanssa en ollut hirveesti tekemisissä ku tein aamu- ja iltatyötä mut ainaki satuin tapaamaan heitä niin tervehdin ystävällisesti yms. En myöskään koskaan ollut myöhässä, ja kerran olin saikulla 3 päivää kystan takia mutta muuten hoidin työni omasta mielestäni hyvin.
Meillä oli joulukuun alussa perehdytys (mitä ihmettelin että miten niin myöhään ku osa meistä "uusista" oli aloittanut työnsä jo tammikuussa) ja siellä kävi ilmi että tää meidän kaupungin osa tästä firmasta ei hoida mitään työturvallisuusjuttuja, koneiden käyttöön ei perehdytetä tarpeeksi, puhelimia ja avaimia ei kuitata. Ne meidän myyjät ja pomot (paitsi se mun kiva pomo) oli vaan sillee et "katsotaan, tehdäänkö me nyt niin", kun ehdotettiin _lain_ vaatimia korjauksia mm. työturvallisuuteen. Ihmettelin tätä todella, mutta ajattelin etten jaksa nyt puuttua siihen.
No, vähän ennen joulua tää mun pomo sai ihan yllättäen potkut, ja omasta mielestään ihan asiattomasti. Sen tilalle palkattiin _heti_ uus työntekijä. No, ihmettelin sitä vähän aikaa taas, ja aloin olee vähän epäileväinen tän firman suhteen. Onneks olin ite ilmoittanut, että lopetan joulua ennen (olin koeajalla vielä, niin onnistuin irtosanomaan itteni helposti). Olin lisäksi ilmoittanut ajoissa siitä, etten ihan yhtäkkiä (vaikka olisin koeajalla voinu vaan tyyliin samana aamuna ilmottaa että lopetan) koska aattelin et se ois reilua niille työnantajillekin. Tää mun uus pomo ei mitenkään esitellyt itseään mulle tai ottanut mitään yhteyttä, mikä oli musta tosi outoa. Lisäksi mun piti enne lähtöäni opettaa sille seuraavalle mun kohteet. Sitten kun opetin (mulle oli sanottu et sillä on pitkä kokemus siivoustyöstä) kävi ilmi, ettei se oo päivääkään tehnyt sellasta työtä ja kaiken lisäks se poltti koko ajan tupakkaa niin et se tupakan haju jäi sinne paikkoihin leijumaan ja jätti hommat puolitiehen ja pummas multa sen parkkirahat (koska ei kuulemma ollu tienny et sen pitää maksaa parkista :D). No, onneks sain irtisanottua itteni ja ne viä siellä toivo että tulisin takas ja harmitteli sitä että jouduin lopettamaan (ainakin niin ne mulle sano).
Mulle sanottiin et saan työtodistukset tammikuun puolessa välissä, mutten saanu. No, se tuli tänään, ja sen oli tehny joku tyyppi Helsingissä (ite asun ihan muualla Suomessa) joka luultavasti ei oo ikinä nähnytkään mua tai kuullu musta. Kaiken lisäks se oli vaan vetäny siihen jonku ihme viivan, mistä tulkitsin että se oli arvioinu mun työn ja tyätaidot tyydyttäviksi. Ihmettelin sitä, koska oon aina ollu ystävällinen ja hoitanu hommani niin hyvin ku ikinä oon vaan pystynyt. Onks tää teidän mielestä outoa vaan onks se vaan mä ja mun tietämättömyys työmaailmasta ? :D