käpytoukka11.5.2017 19:36
1/5
Onko mahdollisuuksia lääkikseen?

Joo, eli olen nyt lukion toista vuotta tässä taputtelemassa kasaan ja tuli semmonen yhtäkkinen ahaa-elämys, että minähän haluan olla psykiatri. Tätä ennen olen ajatellut ravitsemustieteellistä, mutta tämä jotenkin tuntuu olevan kiinnostavampi idea. Aiemmin en ole lääkistä ajatellut, mutta kun nuo mielenterveysasiat on alkanu kiinnostamaan, niin sillä olen nyt tätä miettinyt. Haluaisin nimenomaan psykiatriksi, sillä en halua lähteä lukemaan psykologiaa ja sitä kautta päästä psykoterapeutiksi, vaan mielummin näin päin.

Kysymyshän on, että onko lääkikseen pääseminen vielä mahdollista? Mulla on lukioa tosiaan tuo viimeinen vuosi jälkellä. Kirjoitan syksyllä lyhyen matematiikan ja biologian (hyvät mahdollisuudet molemmissa saada E-L). Keväälle jää äidinkieli, englanti ja kemia. Noissakin pärjään ihan kiitettävästi kaikissa. Olen lisäksi lukenut sitä psykologiaa kaikki kurssit, mutta en kirjoita. Ongelmahan on se, etten ole lukenut fysiikkaa pakollista kurssia lukuunottamatta...

Mulla on tällä hetkellä melkein 70 kurssia ja ensi vuodella tulee olemaan todella löysä lukujärjestys, varsinkin kun tuo matikka on jo syksyllä. Mietin, että jos ottaisin niin paljon, kuin vain pystyn, niitä nuoremmille tarkoitettuja fysiikan kursseja alusta ja yrittäisin saavuttaa edes jonkinlaisen perustietämyksne fysiikasta. Sitten voisin keväällä lukea tenttikirjat tottakai ja ehkä käydä jonkun preppauskurssin. Haluasin päästä Tampereelle, sillä kihlattu hakee poliisikouluun sinne. Tämän sijainninkin vuoksi tuntuu paljon paremmalta idealta kuin se ravitsemustieteellinen (Kuopiossa), kun ei tarvitsisi olla toisella puolen maata.

Mitä mieltä olette? Millaisia kokemuksia, onko joku päässyt läkikseen surkealla fysiikantaidoilla? Kemia ja biologia menee kuitnekin ihan 10 tasolla molemmat.