Pikkuseepra_22.5.2018 19:13
1/4
Omillaan asuvat opiskelijat apua!

Heippa,

Oon tässä miettinyt opiskelijakämpän hommaamista itelleni, sillä kotona en koe pystyväni asumaan marttyyri äitipuoleni kanssa enää saman katon alla jatkuvien ongelmien ja pahan mielen takia.
Huomiseksi olen varannut ajan Kelaan, jotta voin selvittää paljonko mun on mahdollista saada tukia jne, koska yritettiin kattoa netistä niin todettiin että ehkä helpompi mennä suoraan Kelaan selvittämään. :D käyn töissä koulun ohella, aika pieniä määriä tällä hetkellä n. 30h/kk eli n. 300€ tulee kuussa. Miten paljon se vaikuttaa tukien määrään vai vaikuttaako ollenkaan? Syksyllä työssäoppiminen, joten täytyy varmaankin hommata viikonlopputöitä.
Koska olen vähän kujalla niin kannattaako mun eka hoitaa rahalliset tukiasiat eteenpäin, että varmasti saan rahaa kun asunnon hankin (sitähän ei voi tietää kauan asunnon saamisessa kestää). Jos rahaa tuleekin ennenkuin saan kämpän, pitääkö niitä rahoja palautella takaisin vai alkaako kela maksamaan vasta sitten ku soppari on allekirjoitettu tms? Kämpät joita olen katsellut ovat maksaneet n. 400-500€/kk, sähköt vedet yms kuuluu vuokraan, joten mietin pärjäänkö tukien kanssa ja tämän hetken palkkani kanssa ainakin näin alkuun (mulla myös kissa).

Joten pari kysymystä teille muille opiskelijoille:
-Paljonko teillä menee kuussa rahaa kaikkeen pakolliseen ruokaan vuokraan jne?
-Käyttekö töissä, vaikuttaako mahdollisten tukien saamiseen?
-Onko kokemusta HOASIN kämpistä etenkin Vantaan alueelta, oon kuullu kauhutarinoita mut en jaksa ihan kaikkea uskoa kuitenkaan. :D
-Miltä yksin muutto tuntui? Oliko aluksi hankaluuksia tms?

Pakko oli tyhmänä tulla kyselemään perus asioita, uusi pelottava ja ahistava tilanne, varsinkin ku muutenkin vähän paha mieli siitä, minkä syyn takia haluan kotoota pois. Ja tietenkin se yksin jääminen pelottaa, ei oo kotona muita seurana ku oma kisu, mut pakko kai sitä joskus on muutenkin omilleen muuttaa..
Kiitos jos joku viittii auttaa!