Lorttoliisa14.7.2017 13:29
1/72
MITEN V*ITUSSA NIITÄ TÖITÄ SAADAAN?

Miten suhteeton, ammatiton ja lähes työkokemukseton voisi saada töitä esim. Kaupasta, Kahvilasta, Ravintolasta, Hotellista tai päiväkodista? Monet kerrat olen lähetellyt netin kautta avoimia työhakemuksia ja saanut vastaukseksi: ''Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole tarjota työpaikkaa, mutta ilmoitamme, kun tarvitsemme lisää työntekijöitä''. Siitä huolimatta huomaan parin kuukauden päästä vasta lukulomalla päässeitä abeja kyseisten kauppojen kassoilla, jonne olen itse hakenut.

Kun menen suoraan paikan päälle kysymään töitä, vaustaukseksi tulee ''sori, mä en tiedä näistä asioista mitään'' tai jos sattuu löytymään joku asioista tietävä, niin ''Ei oo töitä just nyt tarjoilla. Ootko täyttäny netistä jo sen avoimen hakemuksen?'' Ja sama oravanpyörä jatkuu. Tuntuu, että työhakemukseni vain hukkuu massaan, eikä niitä edes katsota. Olen myös kuullut aika monen saaneen työpaikkansa suhteilla.

Mitä mä teen väärin, kun en kelpaa? Mistä mä voisin saada noita suhteita? Jos kellään on jotain kullanarvoisia työnhakuniksejä, tai käy samanmoista taistelua kuin minä, niin kuulisin mielelläni.