Hummelberry29.6.2018 16:57
1/3
Mitähän mun kannattais tehä (psykologian opiskelu yms)

Pääsin tosiaan opiskelemaan psykologiaa ulkomaille. En ollut yhtään tajunnut aiemmin tutkia tätä pääsykoeuudistusta, mutta nyt kävin katsomassa sen vaikutukset psykalle pääsemiseen ja sain tietää, että vuonna 2020 pääsisin ihan kevyesti papereilla Suomeenkin!

Ulkomaat houkuttelee muuten, mutta siellä on kaikki todella kallista (mm. asuminen ja jatkokoulutus). Valitsin ulkomailla opiskelun lähinnä sen takia, etten olisi koskaan selvinnyt Suomen pääsykokeesta. En ole myöskään juuri saanut kerättyä työkokemusta ja nyt iskikin ajatus, että olisin voinut työskennellä vuoteen 2020 asti ja sitten mennä opiskelemaan Suomessa.

Nyt olen ihan paniikissa, kaikki on jo hoidettu ulkomaan yliopistoa varten, mutta minulla kyllä olisi periaatteessa vielä reilu viikko aikaa perua kaikki ilman seuraamuksia... sen jälkeen olisi vähän pakko käydä koko nelivuotinen kandi siellä.

Olen aika varma, etten pystyisi edes tekemään niin, että opiskelisin tässä yliopistossa vuoteen 2020 asti ja sitten tulisin Suomeen. Maisterivaihe taas maksaa kymmeniä tuhansia enkä voisi ilmeisesti tulla tekemään sitä Suomeen.

Ahdistaa ihan vietävästi koko tilanne, olisiko kellään mitään lohduttavia sanoja. :(