espressomartini30.6.2018 8:13
1/3
Mitä tehdä?

Eli olen viettänyt nyt yhden välivuoden lukion jälkeen ja suunnitelmissa on koko ajan ollut viettää kaksi välivuotta ennen yliopisto/korkeakoulu opintoja. Olen ollut ulkomailla töissä ja reppureissanut kuluneen vuoden aikana ja tällä hetkellä o. Suunnitelmissa on ollut lähteä kesän jälkeen sykysllä Au Pairiksi Ranskaan, jossa mulla on jo ihana perhe odottamassa. He tarjoavat mulle upeaa mahdollisuutta opiskella ranskaa yliopistossa siellä päivisin ja iltaisin tekisin heillä töitä. He myös maksavat ranskan opintoni. Lisäksi perhe on kokonaan ranskan kielinen ja he eivät halua minua "englanninopettajaksi" lapsilleen, kuten jotkin perheet. Olen lukenut koulussa pitkän ranskan, mutta en sitä osaa sujuvasti puhua ja olen miettinyt tätä pitkään (noin puoli vuotta,) että haluan lähteä au pairiksi ja oppia ranskan kielen kunnolla.

Nyt kuitenkin on käynyt niin, että olen myös saanut yliopistosta opiskelupaikan. Hain yhteishaussa opiskelemaan, mutta oikeastaan vain kokemuksen vuoksi, en siis tosissani. En kuitenkaan muistanut, että tänä vuonna on aloitettu pelkkä todistusvalinta osalle ensikertalaisita hakijoista. Ahaisin pisteraja, jolla pystyi todistuksella päästä sisään oli 41 ja minulla oli juuri tuo 41 pistettä.

Nyt olenkin dilemman äärellä, sillä minulla olisi kaksi upeaa mahdollisuutta enkä tiedämitä tehdä. Haluaisin tietenkin tehdä molemman, mutta ikävä kyllä yliopistolakien tiukentumisen johdosta, vain armeijan, äitiysloman tai vakavan sairauden takia voi lykätä opintoja. Päätös opiskeluista pitäisi tehdä 10. päivä mennessä, ja olen ihan hukassa mitä pitäisi tehdä. Mainittakoon vielä, että kyseinen opiskelupaikka ei ollut 1. vaihtoehto, mutta silti hyvin potentiaalinen vaihtoehto, mitä olen miettinyt.

Onko täällä ketään kohtalontovereita, jotka olisivat yhtään samankaltaisessa tilanteessa? Ja vaikka ette ole samassa tilanteessa, mitä tekisitte, jos olisitte?