_sattumus_31.7.2017 21:35
1/3
Mitä teen elämälläni? ( tulkaa kertomaan työpaikoistanne! )

Pakko nyt luoda tänne tunnus tätä varten, jos saisin edes jotain vinkkejä mitä tehdä.
Olen siis 24-vuotias yliopisto-opiskelija. Ala on tavallaan ihan kiinnostava, mutta työllisyysnäkymät ei ehkä mitkään parhaimmat. Tuntuu, ettei yliopisto ole ehkä sittenkään se oma paikka opiskella, liikaa teoriaa käytäntöön nähden. Takana on ensimmäinen vuosi, alkamassa toinen.

Toisaalta minua kiehtoisi ihan ruumiillinen työ, ennen tätä koulutusvaihtoehtoa harkitsin myös esimerkiksi raksa-alaa. Ongelma on oikeastaan siinä, etten oikeastaan tiedä millaista työtä haluaisin tehdä. Kokemusta on omalta alalta vain koulun penkiltä ja sen lisäksi asiakaspalvelutyöstä vaateliikkeessä (joka oli tavallaan ihan jees, mutten ole mikään myyntitykki).

Opiskelu ja siihen liittyvä ajatustyö tuntuu raskaammalta kuin ihan fyysinen, raskaskin työ. Etenkin kun itsellä ei ole lukiopohjaa vaan olen yliopistossa amispapereilla ja sitä työtä saa siksikin tehdä enemmän, että saa muut edes perustiedoissa "kiinni".

Ahdistaa, että ikää alkaa olemaan jo "näin paljon" ja taskussa on koulutuksia, töitä, työharjotteluita muttei silti mitään hajua mitä sitä tekisi. Haluaisin hakea koulun ohelle töihin mutten oikein tiedä, millaista työtä voisin ilman kokemusta hakea tai saada. Voisin jopa siirtää opinnot taka-alalle vähäksi aikaa ja keskittyä työntekoon, niin raha ei ainakaan stressaisi niin paljon kuin nyt. Pääseekö esim. jonnekin varastolle tai raksan apuri (?? :D) tehtäviin ilman koulutusta?

Anteeeksi ehkä sekava teksti mutta itsekin tällä hetkellä sekaisin. Opinnot jatkuu kuukauden päästä ja ahdistus siitä luku-urakasta saa päänkin ihan sekaisin.