honeyhattivatti21.6.2017 20:44
1/9
LOGOPEDIA!

Oon innoissani jo mun uudesta suunnitelmasta!


Tää tyyppi on hakenu jo 4x sairaanhoitajaksi ja jos nyt ei nappaa ni en taida enää ees kehdata yrittää..
Matikka ja _kuvallinen_ looginen päättely siis heikkoutena. Matikkaa sain nyt hyvin prepattua, mut looginen päättely tuntuu vähän vaikeammalta asialta kehittymisen saralta...katsotaan miten tälläkertaa käy..(?) Mielessä kuiteski positiivinen tunne siitä et opiskelemaan pääsy on lähempänä kuin koskaan..

Mut nyt itse asiaan! Oon ollu tosi hukassa näiden kouluhommien jälkeen lukion jälkeen ja oon vieläki :`D Selailin eri koulutusohjelmia ja oon alkanu pohtii, että mitäs jos oon kuiteski enemmän ns yliopisto tyyppiä. Rakastan sitä ku pääsykokeessa on aikaa ja on materiaalia mitä päntätä..

Oon hyvä sisäistämään lukemaani ja oon reaaleissa ollu aina kiitettävää tasoa. Terveystiedosta tuli E eikä L ollu kaukana ja psykasta kirjoitin M(tääki lähti E:n rajalla), en kerenny lukee edes kaikkii kirjoi silloin läpi, mut koska psyka tuntu helpolta ja mielenkiintoiselta ni kirjoitinpahan sen ylimääräisenä.

Oon ymmärtäny, että logopedian pääsykokeissa on vain monivalintakysymyksiä ? Ei matikkaa? Ei englannin kielistä materiaalia?

Kompastuskivenä olis opinnoissa englanti, mutta en pidä sitä esteenä jos on vaan tarpeeks motivoitunu ja sitkeä!

Mun luontaiset vahvuudet ois enemmän logopediaan päin? (hope so)

Sit muutenki rakastan pohtia kaikkia erilaisia juttui, lähinnä just niitä mitkä liittyy ihmiseen ja terveyteen yms. + Mua on sanottu pohtivaks ihmiseks.
Pienempänä haaveilin opettajan ammatista, mutta en olis kuitenkaan kauheen hyvä siinä, koska ajatus monen ihmisen huomion keskipisteenä ahistais, joten koen kivemmaksi ja luonnollisemmaks itselle nää yksityiset vastaanotot.

Oon luonteeltani semmone rauhallinen ja useamman mielestä varmasti myös hiljainen, joten oisko ironista olla puheterapeuttina vaikka itse en paljoa puhele haha :D Saatan just alkaa sönkkää vähän vieraampien ihmisten parissa, mut uskon et se liittyy jotenki jännittämiseen.
Oon perus puhelias kuiteski tutumpien seurassa ja töissä varsinki, eikä mun puheessa oo mitään r tai s-vikoi tms.


Lisäks tää työ koskettaa mua ns henkilökohtaisesti, koska nyt on noussu esiin uutisiin selektiivisestä mutismista juttui ja epäilen, että minä olin lapsena sellainen. En siis eskarissa oikein jutellut kenellekkään ja tästä opettajakin huolestui, mut iän myötä on tullut opeteltua ja kasvettua "sosiaaliseksi" Olisin toivonut, että tohon olisi puututtu jotenkin enemmän, koska koen että se vaikutti minuun pitkään ja ehkä jopa vieläkin..

Haluun vielä loppuun sanoa, että...
kyseinen työ kuulostais sopivan haastavalta ja niin antoisalta! On varmasti myös rankkaakin, mut sitä vähän haenkin ettei ois tasapaksuu.Nyt pliis kertomaan omia kokemuksia ja opinnoista yms! <3