FavoritePoison2.6.2018 10:05
1/6
Kysymyksiä omille muutosta ja opiskelukämpästä

Kerron mun suunnitelman ja kertokaa siitä sitten teidän mp ja mä esitän pari kysymystä.

A.) Mulla on puolivuotta ammattikoulua jäljellä ja ajattelin, että voisin muuttaa sen ajaksi vuokrakämppään mun kaverin kanssa. Aattelin, että se olis hyvä ns. kokeilu, jonka voisin tehdä tässä kaupungissa, jossa asun nyt. Ja sen puolen vuoden jälkeen muuttaisin takasi kotiin.

Kysymyksiä:
1. Olisko tässä mitään järkeä?
2. Onnistuisko tää asuminen täysin kelan tuilla (asumistuki ja opintotuki)?
3. Ja jos kela maksais 80% vuokrasta, niin tarkotttaako se koko vuokraa vai 80% siitä osuudesta, jonka mä joutuisin maksaa eli puolet (kaveri maksaa toiset puolet)?
4. Muuta huomautettavaa?

B. ) Ton puolen vuoden jälkeen ku oon muuttanu takas kotiin, niin aattelin hakea ammattikorkeaan. Asuisin sitten puoli vuotta vielä kotona ja sen jälkeen syksyllä kun koulu alkaa ammattikorkeassa (jos pääsen sinne) niin muuttaisin soluun tai johonkin opiskeluyksiöön, jotka sijaitsis tän amkin vieres.

Kysymyksiä:
1. Jos sieltä amkista ilmotettais, että oon päässy sinne opiskelemaan, niin miten varmistan, että saan myös muuttaa soluun tai yksiöön? Tarkotan, että entä jos en saakkaan asuntoa/huonetta tms. sieltä? (Näitä on tosi vaikee selittää...) Se solu tai yksiö olis aika välttämätön jos haluaisin opiskella kyseissä ammattikorkeassa.
2. Onko mahdollista asua samassa solussa koko opiskelu aika vai pitääkö sopimus uusia joka lukukausi?
3. Muuta huomautettavaa?

Kiitti jos vaivaudutte vastaamaan!