Mynthon4344.8.2018 5:47
1/6
Kuinka olla parempi englannissa

Varmaan miljoonas aihe demissä asiaan liittyen, mutta tehdään nyt uusi päivitetty ketju.

Ala-asteella ei englanti paljon napannu joten yläasteelle siirryttiin siten että perusasiat ei olleet ihan hallussa. Yläasteella alkoi se aika kun aloin käyttämään aktiivisesti internettiä, pelaamaan ja katselemaan youtubea. Sitä kautta englannin kanssa on tullut oltua edes se vähä tekemisissä koulun lisäksi. Oon kuitenkin vähän huolissani englannin tasostani, haluaisin olla parempi ja tulla toimeen paremmin. Sanasto on melko suppea, josta usein johtuukin se että en pysty esittämään asiaani kuten haluaisin.

Englannin ylioppilaskirjoituksiin on aikaa vielä yli 1,5v mutta kyllä tässä pitää kehitystä tapahtua jos haluan kohtalaisella arvosanalla selvitä. Oon koittanu täydentää sanavarastoani suomentamalla ja kääntämällä sanoja jotka tulee somessa vastaan, jos en tiedä entuudestaan sen merkitystä. Seuraan myös joitakin youtube kanavia joiden pääkieli on englanti, lähes päivittäin tulee kuunneltua jotain höpinää englanniksi videoiden muodossa. Nyt myös kesälomalla olen tutustunut paremmin lukiomme etelä-afrikkalaiseen vaihto-oppilaaseen, joka viipyy Suomessa vielä n. puolisen vuotta. Hänen englannin taitonsa ovat todella hyvät, ihan hävettää välillä huomata se tasoero meidän välillä. Ollaan nyt muutaman kerran nähty ja toistaseks kaikki on menny ihan jees, ollaan ymmärretty toisiamme ilman suurempia ongelmia. Heti alussa kerroin hänelle että "taitoni eivät ole yhtä hyvät että koita kestää, mä silti yritän kommunikoida sun kanssa"

Toivon että kehittyisin käyttämällä englantia enemmän ja laajentamalla sanavarastoa. Jos löytyy jotain hyviä vinkkejä heittää niin kertokaa.