_Emmmi25.7.2017 19:37
1/16
koulun alku ja lukion alotus

Skipakkaa mun valitukset jos ei kine ja kommentoikaa teijä ämpeet siit et koulut alkaa koht :D Ja hei jos tääl on muit lukion alottavii nii kertokaas onko teil minkälaisii fiiliksii ja jos on semmosii jotka on ollu jo/on lukios nii kertokaa toki millasta siel on ja oottekst tykänny :)

Mua tavallaan ahdistaa ihan helvetisti lukion alottaminen. En tiiä mistä tää tulee ko aikasemmi oon ollu vaa semisti onnelline, mut ny ehk sillee tajusin et tää oikeesti tapahtuu :D Ja siis ihte oon semmonen ihminen et valmistaudun ja saan motivaatiota siitä että valmistelen ja valmistaudun, niin nyt seki on periaattees mahdotonta ko en voi ees kirjoi hommaa valmiiks ko en tiiä lukujärjestyksiäkää.

Ja lukio muutenki ahistaa ajatuksena sinänsä tosi paljo, koska siellä on paljo enemmän vastuuta mitä oli yläasteella ja siel oletetaan aikuismaisempaa käytöstä ko mitä mult ehk löytyy lol. Taisillee siel pitää oikeesti alkaa keskittyy siihe ite kouluu enemmä jos meinaa pärjää. Meinaan et esim. yläasteel ei jääny mistää paitsi jos lintsas yhen päivän, mut must tuntuu et lukios kannattaa olla läsnä jos haluaa pysyä peräs ja saaja hyviä arvosanoja.

Ylipäätänsä masentaa vähä seki et vaihtuu taas ympäristö ja ja tutut ympäriltä. Taisillee yläaste oli ihan eri suunnalla mitä tää lukio tulee oleen, ja lukiolle on semisti pitempi linkkamatkaki. Ja just toi on ehkä isoin juttu että ko ei oo mitään hajua et keitä ihmisiä siel on. Seki lohduttais jo tosi paljo jos tietäis ees nimiä et vois stalkkaa ig lol :D mut ko neki selvii salee vast sit ekana päivänä (oikeestihan tää on hyvä juttu että ei tuu ennakkoluuloi muista ihmisistä jo just vaik ign perusteel mut).

Tähänmennes oon kyl sisältäny jo sen et meen syksyllä toiseen koulupaikkaan mut silti tuntuu tosi kummalliselta että yläasteel meno jatkuu ihan samana enssyksynä. Niiko siel ne rasittavat pississeiskat ja -kasit on siel ja jatkaa normaalisti menoo sil väli ko mää lähen poies.
Mut vaik on sisäistäny sen et meen lukioo syksyl, nii tuntuu et jotenki aattelen sen kokoaja sillee et meen lukioo ja et siel on kaikki vanhat kaverit ja luokkalaiset. Niiko jotenki hankala uskoo et siel ei oo näitä kavereita jotka oli mulle yläasteel kaikista läheisimpii. Ja muutenki suurin osa näist rasittavist luokkalaisistaki jää ny pois mun elämästä ja tuntuu jotenki tosi surulliselta että niitäkää ei näe enää. Ja pahint on ehkä tää et monet tyypit joitten kans hengasin yläasteel, nii tiiän etten tuu näkee niit sillee enää koskaa. Todennäkösesti jos joskus viel nähää nii salee kaupas sillee et akwardisti nostetaa kättä tai moikataa. Taisillee en haluis joitai ihmisii menettää tollee mut must tuntuu et se on pakko koska kuitenki se 10km väli nii sitä ei nii helposti lähe niitten kaa hengaa ja muutenki se unohtuu ko lukioo menee ja saa (lol toivottavasti) uusia kavereita.

Mut tää valitus saa ny loppuu tähä ja pitäis jostai hankkii koulumotivaatiota et jaksais oikeesti vetää kunnial seuraavan lukuvuojen alusta loppuu :D