nostalgija14.3.2018 17:10
1/4
Kaipaan apua (sairauspäiväraha)

Olen ollut sairaslomalla jo viime syksystä lähtien. Sain ensin sairaslomaa 28.2 asti, ja viimeinen sairauspäiväraha maksettiin myös tuolloin. 21.2 lähetin toisen hakemuksen Kelaan, kyseessä B-lausunto ja sairaslomaa 31.5 asti.

En ole vielä saanut päätöstä sairauspäivärahasta, joten aikalailla nollabudjetilla menty. Maaliskuun vuokra maksamatta (asumistuki vielä kokonaan tallella), ja mietin että mitähän tää tarkoittaa: "Saat päivärahan jälkikäteen maksukausittain. Ensimmäinen erä maksetaan 6 arkipäivän ja seuraava 25 päivän jälkeen. Kelan asiointipalvelusta näet sairauspäivärahan seuraavan maksupäivän." Eli sitten kun päätös joskus tulee, niin paljonko saan rahaa? Jos oletetaan että päätös tulisi vaikka 19.3? En vaan ymmärrä tuota, saanko siis ensiksi vaan 6 päivän verran sairauspäivärahaa, eli vaivaiset 118e? Silloin jää edelleenkin vuokra maksamatta. En ole vielä soittanut Kelaan, odotan nyt maanantaihin asti jos päätös ehtisi tulla, jolloin näkyy määrä ja maksupäivä, mutta jos ei tule niin pakko kai soittaa.

Lisäksi mietin että mitenhän vuokranantaja tän ottaa, ilmoitin että maaliskuun vuokra myöhästyy kyllä ja sanottiin että tulee maksumuistutus. Mutta mitä jos vuokranmaksu venyy johonkin huhtikuuhun?