Myyp7.5.2017 10:47
1/16
Iltalukio vai päivälukio?

Oon nyt ihan pulassa tän asian kanssa kun en tosiaan osaa päättää, menisinkö iltalukioon / aikuislukioon vai jatkaisinko päivälukiossa. Tilanteeni on sellanen että oon ollut 3 vuotta käytännössä sairaslomalla, muutamia kursseja saanut päivälukiossa suoritettua. Nyt kun oon 18v ja ylikin, niin voisin erota päivälukiosta ja siirtyä aikuislukioon.

Jos jatkaisin päivälukiossa, menisin taas kerran ykköselle ja tällä kertaa jopa kolme vuotta nuorempien kanssa. Ongelma onkin siinä, että mietin, saisinko niin paljon nuoremmista enää kavereita ja olisinko ihan ulkopuolinen, vai pitäisikö suosiolla luovuttaa ja siirtyä iltalukioon?
Jos ja kun joku nyt ihmettelee, miten edes voisin jatkaa päivälukiossa, niin opon mukaan koulumme rehtori on sanonut, että kun minulla on pätevä peruste, sairasloma, niin voin venyttää lukioaikaani vielä 3-4 vuodella :D

Päivälukion hyvät puolet olisivat tietysti kaikki tapahtumat, kuten wanhat ja penkkarit. Huonot puolet tuossa jo mainitsinkin.
Iltalukiossa taas hyvänä puolena voisi olla se, että siellä olisi ehkä enemmän oman ikäistä porukkaa. Huonona puolena taas, että nuo kivat tapahtumat puuttuvat.

Joten, kaipailisin mielipiteitä asiasta, ja toki jos joku siellä iltalukiossa on tai on ollut niin myös kokemuksia sieltä otetaan vastaan!
Kiitos! :)