epätoivotaas17.7.2017 19:40
1/5
Ihan liian tyhmä lääkikseen?

Oli oikein pakko tehdä uus nimimerkki tätä varten ettei kukaan tunnista:D

Joo, eli olen nyt tullut siihen lopputulokseen, etten tajua millainen supernero täytyy olla päästääkseen tuohon tiedeuntaan, musta ei ainakaan taida siihen olla. Hain nyt keväällä ekaa kertaa ja tiedän et ekalla yrittämällä harva pääsee sisään MUTTA tein niin saatanasti hommia yli vuoden (ja lukioajan muutenkin) että en tajua miten voisin tehdä enää enempää.
Alotin lukeen jo 2016 keväällä, joskus ehkä maaliskuussa. Luin tietysti ekaksi ylppäreihin (niistäkään ei tullut L, kirjoitin sekä fyssan, kemian että bilsan) mutta samoja luonnontieteitä kuitenkin kuin pääsykokeeseenkin. Luin koko kesän ja syksyn, kesällä välillä jonkun melkein 10h/päivä, kouluaikana oli tietysti pakko käydä koulussakin joten lukuaikaa ei ollut niin paljoa. Olin kerrannut kaikki tarvittavat kurrsit kertaalleen jo ennen joulua ja valmennuskurssinkin aloitin marraskuussa.

Kiristin lukutahtia entisestään lukuloman alkaessa ja keväään myötä musta oikeesti tuntu, et tein ihan kaikkeni. Tein muistiinpanot kaikista kursseista ja opettelin myös kaikki nekin jutut joita inhosin. En olisi voinut osata enää yhtään paremmin, vaikka olisin lukenut kuinka paljon lisää.

No, sitten se koe koitti ja tajusin heti kokeen jälkeen, ettei pisteet ikinä tulisi riittämään. Aavistus oli ihan oikea ja jäin kauas rannalle rajasta, ei mitään toivoa.

Nyt en tiedä mitä teen, luenko toisen vuoden samalla tavalla? En usko, että voisin oppia asioita enää yhtään paremmin, tää on se mihin mun aivot pystyy. En myöskään kärsi mistään hirveästä koejännityksestä, en mennyt kokeessa paniikkiin.
Olenko siis vain yksinkertaiesti ihan liian tyhmä lääkikseen? Tiedän koulusta yhden, joka pääsi nyt ekalla yrittämällä ja olihan se aina tosi hyvä luonnontieteissä, mutta ei koskaan nänyt samanlaista vaivaa niiden eteen kuin itse tein. Tottakai sekin oli lukenut paljon, mutta paljon vähemmän mun puurtamiseeni verrattuna, silti se pääsi ihan kirkkaasti sisään. Onko siis tää kaveri vaan yksinkertaisesti niin paljon älykkäämpi eikä mulla oo ikinä mahdollisuutta sen tasolle?

Tulkaa valaan muhun itseluottamusta ja kertokaa omia kokemuksianne.