eielämä29.6.2017 17:16
1/2
HOAS ja varallisuus

Eli siis tossa tunti sitten sain vastaanotettua itselleni opiskelupaikan ja ajattelin samaan ahdistukseen hakea myös asuntoa :))

Eli siis hakulomakeessa on kohta "varallisuus" ja sen yläpuolella sanotaan: "Merkitse verotettavan varallisuutesi määrä viimeksi vahvistetun verotuspäätöksen mukaan."

Sitten tuolta ukk:stä löytyi vielä tälläinen:

"Varallisuutena otetaan huomioon hakuhetkellä oleva varallisuus. Varallisuuden määrää laskettaessa sinun on arvioitava omaisuutesi todennäköinen luovutushinta. Luotettavan arvion kiinteistöistä ja asunto-osakkeista saa esimerkiksi kiinteistönvälittäjiltä. Pörssissä noteeratuista osakkeista taas otetaan huomioon hakuhetkellä noteerattu arvo. Varallisuuden käyvästä arvosta vähennetään yhteenlaskettujen velkojen määrä opintolainat mukaan lukien. Varallisuus otetaan huomioon hakijoiden keskinäisessä vertailussa."

Mun ongelma on siis se että mulla on ollut rahasto ja sieltä on sitten viime vuonna tullut pääomatuloja (ja niitä on verotettu) kun maksoin ajokorttini niillä rahoilla. Kuitenkin pari kuukautta sitten myin kaikki osuuteni pois ja laitoin rahat tavalliselle korkeakorkoiselle talletustilille. Eli mitään osuuksia tai arvopapereita mulla ei enää ole.

Eli voinko laittaa että varallisuuteni on 0 euroa vai laskenko viime vuoden veropäätöksen erittelyosassa olevien rahasto-osuuksien tämän hetkisen arvon, vaikka mulla ei enää kyseisiä rahasto-osuuksia ole?

//soitan siis huomenna hoasille jos kukaan teistä ei osaa pikaisesti auttaa :)