tatyrde14.4.2018 13:36
1/8
Historiaa, psykologiaa vai mitä?

Moi!
Haluisin kuulla teidän mielipiteitä asiasta, kun mietin mitä mä teen. Oon tosiaan lukion ensimmäisellä nyt, ja nyt ekana vuonna on tullut opiskeltua pakollisia pitkä matikka mukaan lukien sekä fysiikkaa. Oon nyt kuitenkin tullut siihen tulokseen, etten halua jatkaa fysiikkaa. Fysiikka on tosi työlästä mulle, enkä enää jotenkin tykkää sen opiskelusta, vaikka kolme kurssia ihan kelpo arvosanoin (kaksi ysiä, yksi kasi) olenkin suorittanut. Ajattelin siis lopettaa sen, koska fysiikka ei tosiaan ole mitenkään oleellisessa asemassa mun jatko-opintoja ajatellen, ja tiedän, etten tule siitä saamaan mitään huippu arvosanaa, kun nyt jo se on työtä paljon tuottanut.

Asia, jossa tarvitsen apua, on se, etten tiedä, mitä otan tuon fysiikan tilalle. Olen miettinyt historian ja psykologian välillä, molemmista tällä hetkellä yksi kurssi suoritettuna, ja molemmista sain suht vähällä työllä ysit, psykasta vielä vähemmällä. Hissan kakkoskurssi nyt meneillään, ja se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, mielenkiintoisimmalta tähän mennessä kaikista käymistäni kursseista. Mulla olisi siis tavoitteena lukion jälkeen hakea luokanopettajakoulutukseen, ja siinä sivussa hankkia aineenopettajan pätevyys. Aion kirjottaa äidinkielen, ruotsin, enkun, pitkän matikan todennäköisesti sekä yhteiskuntaopin. Haluaisin kuulla, että kumman te valitsisitte mun tilanteessa? Molempia mä en halua ottaa, koska mulla on nyt ekan vuoden jälkeen kursseja kasassa 34, ja ensi vuodellekin tulossa 31-32, ja en halua tehdä opiskelusta itselleni liian rankkaa, koska tavoittelen kuitenkin huippuarvosanoja.

Kysymykseni on siis, että kumpaa suosittelette mielummin, psykaa vai hissaa? Kummasta on helpompi saada parempi arvosana? Historiaa on kuitenkin yhteensä 6 pakollista+syventävää, ja psykaa 5, joten suurta eroa ei ole. Ajattelin myös, että ihan sama kumman valitsen, sen kirjoitan abi syksynä, ja historian kaikki kurssit olisi käytynä abivuoteen mennessä, kun psykologian viimeinen jäisi abivuodelle. Historiasta myös järjestetään kertauskurssi, joten mulla olisi abisyksynä ensimmäisessä jaksossa sitten psykan viimeinen syventävä tai historian kertauskurssi. Olisin iloinen, jos joku jaksaisi lukea tän mun pitkän selostuksen, ja auttaa mua. Olen ensi viikolla menossa opon kanssa juttelemaan, mutta muidenkin apua kaivattaisiin.