bizbiz21.5.2017 11:58
1/1
Bioanalytiikasta tietävät hoi!

Hain yhteishaussa bioanalyytikoksi ja sosionomiksi. Kutsu tuli molempiin mutta bioanalytiikka kiehtoo jotenkin enemmän vaikka meinasin päästä sosionomiksi viime syksynä (pisteen päähän jäin parin muun kanssa :--)) Pääsykokeet on samana päivänä niin pakko valita näiden kahden välillä. Selvittääkseni joitain juttuja auttais tosi paljon jos osaisit vastata johonkin näistä:


1.En lukenut lukiossa pitkää fysiikkaa, kemiaa tai matikkaa. Pärjäisinköhän bioanalytiikan alalla tai pääsykokeissa siitä huolimatta? Viimeksi käytännön kemiaa on ollut yläasteella monta vuotta sitten.
2. Pääsykokeet - millaista matikkaa siinä on? Miten voisin valmistautua kun vanhoja kokeita ei löydy netistä. Kuuluuko kokeeseen haastattelu turun amkissa?
3. Olen super neulakammoinen :D kuulemma labratunnit alkaa sillä että pistellään menemään ja mietin, että kuuluuko bioanalyytikon hommiin muut pistelyt kun näytteenotto ja kudosnäytteet(?), koska siihen voisin ehkä vielä siedättyä jos ei mitään sen ällömpää. Entä pitääkö itseä pistellä? Neulatyynyksi harjottelijoille ei oikein huvittaisi kun verikokeissa yleensä heikottaa. Voihan se olla että siihen tottuis ajan kanssa jos motivaatio riittää muuten.
4. Voiko alalta erikoistua tai työllistyä vaikkapa eläinklinikalle? Työ eläinten parissa kiinnostaa.
5. Mihin alalta yleensä työllistyy? Millainen on työnkuva


Kaikkea tietoa ja tarinoita saa jakaa. Kiitos jo etukäteen vastauksista!