Emiliad17.6.2017 11:26
1/10
Asiaa kaksoistutkinnosta.

Oon siis valinnut lähihoitajan ja lukion molemmat ja haluisinkin lähinnä tietää, että onko se kauheen raskasta? Meillä se menis niin, että 8 viikkoo on lukiota ja toiset 8 viikkoa lähihoitajaopintoja.

En kuitenkaan aikoisi jäädä pelkästään lähihoitajaksi vaan lähinnä haluaisin tehdä esimerkiksi myöhempien opintojen ohella (siis vaikka kesälomilla) näitä lähihoitajan töitä sekä niin typerältä kuin se kuulostaakin, estää työttömäksi joutumisen, sillä lähihoitajillehan on tietääkseni lähes aina jotain työtä, jos ei sitten sillä toisella ammatilla, johon kouluttaudun, olekaan.

Rupesin tässä vain miettimään, että kun en tosiaan tiedä vielä mihin sen jälkeen menen, niin onkohan näistä lähihoitajanopinnoista paljoakaan hyötyä ja niiden takia tuo lukiokin jää vähemmälle. Siksi haluaisinkin valita kolmoistutkinnon, mutta se tuntuu jo melko haastavalta, mutta ei sekään vielä ole poissuljettu ajatus. Alussa mietinkin vain valita pelkän lukion, mutta jostain syystä päädyin kuitenkin valitsemaan kaksoistutkinnon.

Kaikesta huolimatta haluan kuitenkin opiskelemaan jotakin ihmisläheistä työtä, jossa saa auttaa tavalla tai toisella sekä lasten parissa voisi olla mukava työskennellä. Eli saa toki kommentoida ammatteja, jotka voisivat sopia minulle noita edellä mainittuja mieltymyksiä hyödyntäen.

Näin lopuksi saa vielä antaa jotain vinkkejä tai jakaa omia kokemuksia kaksois- tai miksei kolmoistutkintoonkin liittyen. :)