comefalullah30.4.2018 9:12
1/5
Äiti suuttui mulle kun puhuttiin kotoa pois muuttamisesta

Siis onko normaalia että vanhempi suuttuu siitä kun keskustelette sun tulevaisuudesta ja siitä että kun joskus muutat pois kotoa?

Juteltiin äitin kanssa kaikenlaisesta ja päädyttiin puhumaan sitten aikuistumisesta ja kotoa pois muuttamisesta. Mua pelottaa aikuistuminen mutta odotan silti sitä että saan asua joskus omassa kodissa sillä tykkään itsenäisyydestä. Sanoin että haluaisin ruveta miettimään oman kämpän hankkimista lukion jälkeen (eli 19-vuotiaana) ja muuttaa kotoa viimeistään 20-vuotiaana. Äiti raivostui ja sanoi että loukkaan häntä sillä että haluan vain pois kotoa. Joo viimeaikoina täällä on ollut vähän epämukava ilmapiiri ja tykkään olla omassa rauhassa mutta en mä nyt sitä loukkauksena tarkoittanut. Jotenkin koen että 20-vuotiaana pitäisi alkaa jo asumaan itsekseen koska onhan silloin jo semi aikuinen ja en haluu olla riippuvainen mun vanhemmista ikuisesti. Äiti käsitti että kun muutan pois kotoa hylkään heidäy ikuisesti eikä vanhempani nää minua enää ikinä.
Äiti vääns mulle että turhaa muuttaa pois kotoa vaa siks et pääsee heti kelan luukulle kerjäämään asumistukia ja totesin että enhän mä pois muuttais ennen ku mulla ois varmuutta siitä että pärjään ilman niiden apua rahallisesti.
Totesin myös että haluaisin jossain vaiheessa asua ulkomailla edes vähän aikaa esim jossain Kanadassa tai Englannissa. Äiti loukkaantui ihan hirveeesti siitä jota en käsitä kyllä yhtään. Kai mulla saa olla haaveita ulkomailla asumisesta? Haluun kokee ja elää? Äiti ei tuntunu ymmärtävän ja alko taas raivoomaan rahasta että hän ei semmosta rahota että saan ihan yksinään painua kanadaan omilla rahoilla. Ja niinku???? Missä vaiheessa oon pyytäny siltä rahaa mihinkään?? Sit se vielä tokas että mulla on epärealistiset ajatukset ja haaveet et ei oo mitää järkee ajatella ulkomaille muuttamista?? Niinku kiitos henkisestä tuesta???

Kertokaa mulle oonko mä tehny jotain väärin ku äiti sai tästä ihan hirveen slaagin?

Ps. Oon 17-vuotias ja lukion ekalla et kyl mul sinänsä on tässä vielä aikaa.

Pps. Sori jos on väärä keskustelualue en oikee tienny mihi tää menis