Nimetön123412.6.2019 16:19
1/2
Opiskelu avoimessa yliopistossa vs. sinne-päin opintolinjalla yliopistossa

Hei!

Minulla on ristiriitaiset tunteet yhteishausta ja ylipäätänsä tulevan vuoden opiskelustani. Yksi asia on varma: haluan opiskella ja aihealue on oikeustiede ja valtiotieteet (erityisesti kriminologia ja kansainvälinen oikeus kiinnostaa). Tiedän, etten tule pääsemään sisään oikeustieteelliseen yhteishaussa, mutta on todennäköistä päästä sisään opiskelemaan valtiotieteitä (kolmas hakukohteeni). Aihealue kiinnostaa kyllä sinänsä, mutta koulu/ tiedekunta ei kiinnosta yhtä paljon sillä sen opiskelupaikan vahvistaminen tuntuisi siltä, että menisin siitä mistä rima itselleni olisi matalin. Tämä tiedekunta on myöskin täynnä tuttuja ja haluaisin uusia opiskelukavereita ja pois siitä kuplasta. Kurssien sisältö on kiinnostavaa, mutta haluaisin enemmän konkretiaa opintoihin (osasyy siihen, että hain oikeustieteelliseen).

Olen nyt löytänyt avoimen yliopiston oikeustieteelliset opinnot ja olisin siitä erittäin kiinnostunut, joten hain yhteen yhteistyöoppilaitokseen, joka tarjoaa samat kurssit ja opinnot kestäisivät vuoden. Sain tänään viestiä siitä, että sain heiltä opiskelupaikan, mutta samaan aikaan kyseenalaistan jos minun kannattaisi ottaa se vastaan sillä minulla olisi ehkä mahdollisuus päästä sisään opiskelemaan valtiotieteitä yliopistossa.

Mietin, että mitä minun pitäisi valita? Tai edes mitä asioita pitäisi miettiä ennen kuin teen päätöksen?

Minun pitäisi vahvistaa opiskelupaikka asap, mutta yhteishaun tulokset tulevat vasta 28.6.

(Tulevaisuudessa (maisterinopinnoissa) haluaisin opiskella kansainvälistä rikosoikeutta, humanitaarista oikeutta, kansainvälistä ihmisoikeutta ja ehkä jonain päivänä myös oikeuspsykologiaa.)