rukiveer19.9.2020 20:11
1/5
opiskelisitteko mitä oikeasti haluaisitte vai

okei eli siis oon nyt abi, ja oikeestaan koko lukion ajan oon palavasti halunnut mennä opiskelemaan yliopistoon historiaa ja arkeologiaa, mutta mulle on aina kaikki (vanhemmat, sukulaiset, opo ja jopa rehtori kerran) sanoneet että tällä alalla on tosi huono työllistyminen. ja niin kyllä onkin. Kuitenkin rakastan historiaa ja arkeologin duuni ois kiinnostava. Oon siis myös kirjottamassa hissaa.
MUTTA koska mulle on vuosien ajan tässä sanottu että ihan hölmöä mennä historiaa opiskelemaan, niin oon ottanu suunnitelmaksi opiskella ensihoitajaksi+sairaanhoitajaksi. Tääkin mua kiinnostaa, oon aina halunnut auttaa ihmisiä ja toivonut sellasta työtä missä joka päivä ois vähän eri tyyppinen, ja sellainen duunihan tuo ois. oon myös tän takia kirjottamaassa pitkän matikan, kemian ja bilsan. alalla on myös hyvä työllistyminen tietääkseni ja myös se hyvä puoli ettei tarvitsi muuttaa opiskelujen perässä pois täältä, ja mä todella rakastan asua täälä missä nyt asun D:

kumman te valitsisitte, sen että menisitte opiskelemaan unelma-ammattianne jolla on huono työllistyminen, vai että menisitte opiskelemaan alaa joka silti kuuluu toiveammatteihin, mutta et oo läheskään niin intohimoinen siitä, mutta sieltä saa lähes poikkeuksetta töitä.