Mietinjatutkin8.5.2018 16:26
1/3
Vanhanaikainen äiti

Pakko saada avautua siitä miten vanhanaikainen ja rajoittava mun äiti on. Tosiaan, haluisin pukeutua vähän erilaisemmin ja värjäillä hiuksia yms. mutta äitipä sanoo jyrkästi ei melkein kaikelle ulkonäköön liittyvälle, mm:

-Hiuksia saa vaan VÄHÄN vaalentaa, ei missään nimessä mitään shokkivärejä, mustaa, ruskeeta yms (mulla on siis luonnostaan blondit hiukset)
-Lävistykset ja venytykset ei tuu kuuloonkaan (paitsi korvikset mutta nekin pitää olla suht. hillityt)
-Vaatteeita ei saa ostaa miesten puolelta, ei edes mitään t-paitaa koska "naisille kuuluu naisten vaatteet". Mulla on kyllä muutama miesten t-paita mutta ne on ostettu iskän kautta, äiti ei tykänny
-Niitit on kielletty vaatteista ja asusteista koska "näytät ihan kapinalliselta"
-Meikki pitää olla tosi hillitty (sallittuja luonnollisen sävyinen luomiväri mm. ruskea, ripsari, vähän kulmia, joku luonnollinen huulipuna ja sit perus meikkipohja)
-Voin käyttää kyllä revittyjä farkkuja mutta jatkuvasti tulee kuittailua niistä
-Juhlatilaisuuksissa on oltava mekko, vaihtoehtona ei esim. kauluspaita ja mustat farkut koska "naisille kuuluu mekot". Koen itteni tosi epämukavaks mekoissa koska mulla on aika tuhdit jalat, eikä mekot oikein sovi mulle

Kavereitten kanssa olemisesta mm:

-Kotiintuloaika AINA n. klo 20:00, joskus saa jäädä yöks (mulla ei tosin oo nykyään kavereita täälläpäin joten tästä ei yleensä tuu ongelmaa)
-Jos kaveri meillä yötä pitää olla sisällä klo 20:30 viimeistään, ja 22:00 pitää olla hiljaa/nukkumassa koska nukkumaanmeno aika
-Jos halutaan mennä kaverin kanssa esim. kaupoille niin kuskausta ei äitiltä saa (onneks täältä kyllä menee suht. hyvin bussit)

Sitte muutama muu asia joka tuli mieleen:

-Hyväksyy ainoastaan homot. Kysäisin kerran mielipidettä naisten välisistä parisuhteista ja vastaus oli luokkaa "hyi saatana nyt oot hiljaa"
-Ei anna käyttää mun omaa rahaa (vaikka ei olis edes äitiltä saatu) mihin haluan esim. ei mitään pelejä, meikkejä yms.

On myös paljon muuta jota ei nyt tullu mieleen, mutta lievästi ärsyttää kun olis ihan kiva elää vähän vapaammin