Pan0nyymi24.6.2017 16:32
1/5
Tämä psykologinen ilmiö voi vaikuttaa sinunkin elämääsi

Moni teistä demittäjistä kärsii tuliripulista, ja siihen liittyykin vahvasti ns. tuliripuliprosessi. Tällä ei siis tarkoiteta fyysistä prosessia vessassa, vaan ihmisten tapaa käsitellä tuliripulia. Minulta on kysytty paljon prosessin vaiheita, joten tässäpä ne numerojärjestyksessä:
1. Shokki: moni ajattelee tässä vaiheessa, että eihän minulle voi tulla tuliripulia.
2. Kieltäminen: harva suostuu myöntämään heti tuliripuliaan. Lähes kaikki käyvätkin läpi ainakin tämän vaiheen, ja se saattaa kestää kauankin, jopa useita vuosia. Moni saattaa kieltää tuliripulin myös itseltään, jolloin he usein luulevat voivansa pidättää ulostetta, mutta lopulta tyhjentävät suolensa housuihinsa.
3. Suru: tässä vaiheessa tajutaan, että esimerkiksi grillibileet, hesburgerilla käynti ennen elokuviin menemistä sekä alkoholin liika nauttiminen ovat historiaa. Tavanomaisista huvituksista luopuminen saattaa johtaa jopa ripulidepressioon.
4. Viha: vihavaihe on käytännössä pikemminkin itseinhovaihe. Siinä tuliripulista kärsivä syyttää itseään sekä peräsuoltaan vaivasta. Tämä saattaa ilmetä myös aggressiivisena käytöksenä julkisissa vessoissa.
5. Hyväksyminen: tähän vaiheeseen pääseminen voi kestää todella kauan, ja joskus tuliripulin uhrit myös käyvät vaiheet 3. ja 4. uudestaan ennen kuin he voivat todella saavuttaa vaiheen viisi. Tässä vaiheessa tuliripulijoitsija hyväksyy ongelmansa ja ideaali tilanne on, että hän pystyy lopulta käymään julkisissa vessoissa ilman häpeää.