nemoaetsimässä8.5.2018 19:32
1/2
SMURFFIT

https://fi.wikipedia.org/wiki/Smurffit

Smurffeja ankaralaisessa huvipuistossa.
Smurffikylässä asuu 101 hahmoa. Aluksi kaikki olivat miespuolisia, sitten mukaan ilmestyi myös Smurffiina, Vauvasmurffi, kolme nuorta smurffia ja Roosasmurffi. Alun perin smurffeja oli vain 99, mutta lisää tuli TV-sarjan myötä. Elokuvan lopussa Smurffikylään asettautui asumaan myös Smurffi Lehdon tyttösmurffit.

Suursmurffi (engl. Papa Smurf), tunnetaan ystävänä Pappa. Hän on punalakkinen kyläpäällikkö ja viisas velho.

SmurffiPaju (engl. Smurf Willow) punalakkinen, fiksu, lahjakas, rauhallinen tyttö-kyläpäällikkö ja tuleva Papan vaimo.

Smurffiina (engl. Smurfette), kylän kaunotar, joka syntyi Velhon (Gargamel) juonesta. Alkuun hän oli mustatukkainen ja ilkeä, mutta Suursmurffi onnistui poistamaan kaikki Velhon pahat taiat hänestä ja hänestä tuli pitkä, vaaleatukkainen, ensimmäinen naispuolinen smurffi. Elokuvan lopussa hänestä tuli oikea smurffi, ennen kun hän teki urhoollisen uhrauksen hävittääkseen Gargamelin ilkeät taiat ja pelastaakseen ystävänsä ja tyttösmurffit.

Vauvasmurffi (engl. Baby Smurf), pieni, jokeltava smurffi, joka ei näytä koskaan kasvavan. Muiden smurffien tietämättä hän on jopa Suursmurffia mahtavampi taikuri.

Roosasmurffi (engl. Sassette), tyttösmurffi, joka syntyi samalla tavalla kuin Smurffiina. Hänellä on oranssit hiukset ja vaaleanpunaiset haalarit.

Ärjysmurffi (engl. Grouchy Smurf), melkein aina pahalla päällä oleva smurffi, joka aloittaa sanomisensa usein "minä vihaan". Hän ei kuitenkaan itse vihaa ketään smurffia ja hän on väittänyt rakastavansa Suursmurffia, Smurffiinaa ja Vauvasmurffia. Elokuvassa hän rakastui Veksiin.

Välkkysmurffi (engl. Brainy Smurf), joukon yliviisain, kaikkitietäväinen, usein Suursmurffin apurina ja usein hän puhuu niin älyttömiä että muut eivät halua kuunnella ja hänet heitetään aina syrjään. Hänet tunnistaa silmälaseistaan.
Laiskasmurffi (engl. Lazy Smurf), joka nukkuu miltei aina, niin työssä kuin vapaa-aikana.

Jekkusmurffi (engl. Jokey Smurf), yleensä aina iloisella päällä oleva smurffi, joka jakelee muille smurffikylän asukkaille yllätyksiä, jotka sitten räjähtävät näiden naamalle.

Kömpelösmurffi (engl. Clumsy Smurf), tunnetaan myös nimellä Tohelo. Muut smurffit pitävät häntä usein ylimääräisenä painolastina, koska hän aiheuttaa miltei aina onnettomuuksia. Hänestä on kuitenkin aina joskus suuri apu, etenkin Välkylle.
Käteväsmurffi (engl. Handy Smurf), tämän joukon ainoa "keksijäsmurffi", tuntomerkkeinä kynä korvan takana ja valkoiset haalarit.

Runoilijasmurffi (engl. Poet Smurf), aina valmiina kirjoittamaan kauniita runoja milloin mistäkin. Hänen runonsa ovat miltei aina "oodeja".

Puutarhurismurffi (engl. Farmer Smurf), tunnetaan myös nimellä Farmari. Hänellä on aina kuokka mukana ja hänen vastuullaan on kylän ruoan kasvattaminen.

Maalarismurffi (engl. Painter Smurf), punatakkiin pukeutunut smurffi, joka puhuu vahvalla ranskalaisella aksentilla. Hän pitää jokaista maalaustaan mestariteoksena.

Pattismurffi (engl. Hefty Smurf), joukon lihaskimppu, sydäntatuointi käsivarressa, tunnetaan myös nimillä Voimakas.
Kokettismurffi (engl. Vanity Smurf), pojaksi aikamoinen "diiva", yleensä peili mukana ja kukkanen hatussaan. Hän rakastaa itseään enemmän kuin muita ja hänen talonsa on täynnä peilejä, mutta hän saattaa kuitenkin rakastaa myös Smurfiinaa. Tunnetaan myös nimellä Kauno.

Veksismurffi (engl. Vexy Smurf) on Smurffiinan uusi sisko ja väliaikaisesti tuhmuri. Hän on fiksu ja veitikkamainen. Hän sisarsuhtautui Smurffiinan kanssa ja rakastui Ärjyyn.
Pontussmurffi (engl. Hackus Smurf) on Smurffiinan kuin Veksin veli ja väliaikaisesti tuhmuri. Hän on hassu ja ystävystyi Jekun kanssa.

SmurffiLilja (engl. SmurfLily) on lempeä ja eka kohtaama Smurffiinan uusi ystävä Smurffi Lehdosta.

SmurffiKukka (engl. SmurfBlossom) on innokas, hyvätuulinen ja hyvin energinen tyttösmurffi. Hänestä tuli Smurffiinan paras ystävä ystävystymisen jälkeen.

SmurffiMyrsky (engl. SmurfStormy) on kova, ärhäkkä ja epäiltävä vaikka hänellä on yhä kultainen sydän paikallaan. Aluksi hänellä on vaikea luottaa Smurffiinaan ja hänen ystäviinsä kun he tulivat varoittamaan Gargamelista joka halusi ainoastaan smurffien taikavoimat ja kuuli Tohelolta Smurffiinan alkuperästä. Myöhemmin hän huomaan, että Smurffiina on hyvä kaiken aikaa ja menetyksestäkin pahoillaan. Hänellä on ratsunsa lohiskorento Tulisiipi (Spitfire).

Isoäitismurffi (engl. Nanny Smurf)

Isoisäsmurffi (engl. Grandpa Smurf) Suursmurffia vanhempi smurffi.

Reissusmurffi

Bailusmurffi

Dj Smurffi (engl. Techno Smurf), levyjen kuvista tuttu smurffi.

Räätälismurffi (engl. Tailor Smurf), kylän vaatteiden valmistaja.

Lentosmurffi, tämän joukon ainoa lentäjäsmurffi.

Nuuskijasmurffi (engl. Nosey Smurf) on aina utelias kiikareiden kanssa ja kysyy mitä tapahtui.

Jäljittäjäsmurffi (engl. Tracker Smurf) on mainio vainukoira, joka pitää sulkaa hatussaan. Tunnetaan myös nimellä tv-sarjassa Nuusku.

Timbersmurffi joka tuntee puut ja joet oikeana tukkimiehenä kirvestä käyttäen ja istuttaa taimia kaatuneiden tilalle.

Hoitajasmurffi

Robinsmurffi

Päsmärismurffi, tämä smurffi ei anna muitten smurffien puhua loppuun.

Pelismurffi

Luontosmurffi, eläinrakas ja luontoystävällinen.

Poliisismurffi

Palomiessmurffi

Postismurffi

Trubaduurismurffi

Sporttismurffi, urheiluhullu

Arkasmurffi, kylän hiljaisin smurffi, joka tunnetaan myös nimellä Pelokas.

Ahmattismurffi, yleensä syö itsensä ähkyyn joka tunnetaan myös nimellä Ahne.

Robottismurffi, puusta rakennettu mekaaninen smurffi, joka tunnetaan nimellä Kellopeli (engl. Clockwork Smurf).

Lääkärismurffi, (engl. Doctor Smurf)
Avaruussmurffi

Haaveilusmurffi, käyttää yleensä "laivan kapteenin" hattua joka tunnetaan nimellä Uneksija.

Nörttismurffi

Agenttismurffi

Kokkismurffi, kokinhattu päässä oleva smurffi joka leipoo ja valmistaa Smurffikylän juhlaruoat.