Poistunut demittäjä15.7.2018 10:43
1/12
Raivostuminen kompastuessa/kaatuessa

Onko täällä ihmisiä, jotka raivostuvat kaatuessaan tai kompastuessaan? Itselläni on tällainen ongelma ja mietin, onko tämä jonkinasteinen häiriö vai kenties täysin normaalia ja yleistä. Kun horjahdan, kompastun, kaadun, taitan nilkkani tai kolautan jalkani johonkin, suutun voimakkaasti ja alan pahimmassa tapauksessa huutaa ja kiroilla. Mieleni tekee myös alkaa riehua esim. heittelemällä asioita. Eikä minun siis tarvitse satuttaa itseäni, joutuakseni tuollaiseen mielentilaan. Varmaan kaikilta pääsee kirosana kun lyö varpaansa kivuliaasti, mutta vaikka minuun ei edes millään tavalla sattuisi, saan siitä huolimatta jostain syystä kauhean kohtauksen kaatumis- ja horjahtamistilanteissa. Vielä tilanteen jälkeenkin saatan murjottaa pitkään ja olla kiukkuinen. En yleensä suutu vielä siitä, jos kerran kompastun, mutta kun se tapahtuu toisen tai kolmannen kerran, niin johan älähdän tai vähintään kihisen raivosta sisäisesti ja olen itku kurkussa.

Esimerkiksi eilen olin kävelyllä metsässä. Yhtäkkiä aloin kokoajan kompastella, horjahdella, taittaa nilkkaa ja lyödä jalkaani johonkin. Missään vaiheessa en millään tavoin satuttanut itseäni, mutta sain jokaisella horjahduksella valtavan raivarin. Hetken oli yhtä huutoa ja kiroilua ja olin jälkeen päin pitkään todella vihainen itselleni siitä, että piti edes kävelylle lähteä, kun koko ajan meinaan kaatua ja kolautan jalkani johonkin.

Kenestäkään ei varmaan ole hauskaa kaatua, mutta onko tavallista raivostua siitä tuolla tavalla? Olen lapsesta asti pelännyt ja vihannut kaatumista.