weirdlilbitch8.3.2018 13:36
1/9
OLEN FEMINISTI

ohoh aika paha aihe huh huh

eli varmasti tästä nyt triggeröityy moni, mutta antakaa mun selittää ensin mitä mä ajattelen.

feminismi tarkoittaa tasa-arvoa, mutta surullisen monen kielikuva on feminististä varhaisissa kolmekymppisissä oleva, kenties lihava, lyhyen, värjätyn tukan omaava nainen, jolla on lävistyksiä ja jonka mielestä kaikki miehet pitäisi tappaa. HÄN EI OLE FEMINISTI, vaan SOVINISTI. vaikka tällainen yksilö kutsuisikin itseään feministiksi, hän ei todellakaan sitä ole.

omasta "feministisestä" mielestäni miehet saavat olla "naisellisia", naiset saavat olla "miehellisiä", lapset tulisi kasvattaa samalla tavalla, eikä ruumiinrakenteella ole mitään tekemistä asian kanssa. lapsi saisi itse päättää leikkiikö nukeilla vai autoilla, ei niin että tyrkytetään lapsille synttärilahjaksi lelu-autoa koska hän on poika, vaikka tiedetään että hän pitää nukeista. opetetaan lapsille, että keneenkään ei pidä koskea jos yön ei halua, ei tarkoittaa ei, pojan ei tarvitse olla vilkas ja tyttöjen naurattaja, tytön ei tarvitse olla hiljainen, "hyvä tai kiltti tyttö". pitkät hiukset eivät liity mitenkään sukupuoleen. tyttöjen ei tarvitse sheivata, ellei hän halua. pojan ei tarvitse olla sheivaamatta, jos hän ei halua.

tytön ei tarvitse "istua naisellisesti" jalat ristissä, tytön ei tarvitse meikata, sheivata, tai pukeutua hienosti ellei hän halua. tytyö ei meikkaa poikia varten, eikä hänen tarvitse. nännit ovat luonnollinen asia eikä niitä pitäisi kammota. tytön ei tarvitse käyttää rintaliivejä, ellei hän halua. tytön ei tarvitse olla laiha/kurvikas/pitkäsäärinen. tytöt saavat sanoa oman mielipiteensä. kaikki tytöt eivät tykkää "tyttöjen jutuista". menkat ovat normaali asia. jos tyttöä ärsyttää, hänellä ei ole välttämättä menkkoja eikä hän ole menkkanen.

pojan ei tarvitse riehua, juoda, polttaa tms. ollakseen cool. pojat eivät käyttäydy törkeästi tyttöä kohtaan koska hän pitää tytöstä. poikien ei tarvitse olla machomiehiä, heidän ei tarvitse mennä armeijaan jos ei halua. poikien ei tarvitse olla stereotypioiden mukainen. homo ei ole haukkumasana, eikä homoudessa ole hävettävää. jos meikkaa, sheivaa tai käyttää "homoja vaatteita". ei voi kuulostaa homolta. tyttöjen perseiden kommentoiminen ei ole coolia eikä millään tavoin mukavaa, ellei tyttö pyydä kommenttia tai pidä siitä. tyttöjen ruumiinosioiden kommentointi yleensäkään. pojilla ei tarvitse olla iso muna tai muuta vastaavaa ollakseen "oikea mies" tms. Ei tarkoittaa ei. poikia voi, ja raiskataan, se ei ole mikään myytti. jos kieltäytyy seksistä, ei ole homo tai kusipää. jos ahdistuu naisen / miehen seksuaalisesta käytöksestä, tulee ja saa sanoa ei.

ei tarvitse olla stereotypioiden mukainen kiltti tyttö tai kova poika.

naisille ja miehille pitäisi maksaa yhtä paljon työpaikoista. nainen ei kuulu keittiöön. miehen ei tarvitse osata korjata autoja. nainen voi olla esimerkiksi ylilääkäri, eikä aina sairaanhoitaja. mies voi olla kampaaja tai vaikka kynsisalongissa töissä eikä se tee hänestä homoa.

feministi ei ole haukkumasana. mielestäni on myös samalla epäreilua, mutta samalla reilua, että poika ei saa lyödä naista. mies on rakenteeltaan vahvempi, mutta jos nainen esimerkiksi raiskaa miehen, hän saa puolustautua. tästä en ole varma, mitä mieltä olen.


kiitos.