ninnipinni0411.3.2018 20:46
1/5
Niille joita jännittää esiintyminen!

Ajattelin jakaa teille pari vinkkiä ja kertoa omista kokemuksistani jännitykseen :)! Muistan silloin kun mua jännitti ihan hirveästi esitelmän pitäminen luokan edessä, mutta en löytänyt yhtään apua/vinkkejä täältä netistä, niin ajattelin josko tästä voisi olla jollekkin hyötyä!
Itse olen luonteeltani hyvin sosiaalinen, mutta silti pelkään yksin luokan edessä esiintymistä yli kaiken! Näytelmät yms. Eivät ole mua koskaan jännittäneet, mutta se kun tiedän olevani yksin luokan edessä saa jo ajatuksena perhoset nousemaan vatsaani ja voimaan pahoin. Tosin nyt olen löytänyt tähän keinot miten saan sen jännityksen katoamaan! :) Ensimmäisenä kun olet menossa illalla nukkumaan, niin mene selällesi ja rentoudu. Sitten yritä miettiä tarkkaan miksi jännitän? Miksi jännitän aivan turhaan? Ympärilläni on luokkani jonka tunnen hyvin ja tiedän että virheiden tekeminen on sallittua. Opettajani ei odota minulta täydellistä suoritusta niin kuin ei kukaan muukaan. Mitä voisi muka tapahtua? Ei se mitään jos tiputan paperin maahan, sitten nostan sen ja jatkan siitä välittämättä. Ei se mitään jos sanani alkavat takerrella, vedän henkeä ja jatkan. Sitä paitsi, kun esitelmänon ohi sitä parempaa tunnetta ei ole olemassakaan! Voin huokaista ja nauttia siitä että nyt se on ohi! :)
Tuo kikka auttoi minua henkilökohtaisesti eniten, kun aloin vain rauhoittumaan ja miettimään asiaa kunnolla!:) Mutta tietenkin voit koittaa unohtaa esitelmän joten näin ei sinulle tuo siitä hirveätä stressiä, tosin itselläni sen unohtaminen on mahdotonta :D.
ps. Kyllä se siitä kun uskoo vain itseensä ja muistaa että olemme kaikki vain ihmisiä, eikä meidän tarvitse olla täydellisiä! <3