abcdefghijklmno18.6.2017 17:27
1/4
mun kesästä tulee varmasti todella yksinäinen ja tyhmä

mua ahdistaa kesä, oikeesti. sen takia, että mun koko kesäloma tulee varmasti olemaan tosi tylsä, sellainen, että makaan vaan joka päivä sängyssä tekemättä mitään, samaan aikaan kun ulkona olis mitä mahtavin sää. tänäänkin oli sellainen päivä. ja niitä on ollu tosi paljon tällä viikolla ja viimeviikollakin. ihan liikaa. oli myös ennen kesälomaa, joka päivä oli sellainen.

miettikää nyt: kesä. miten ihanaa aikaa, vai mitä?
ei tarvii käydä koulua, on lämmin sää, vihdoin! voi matkustella ja käydä uusissa paikoissa, voi uida ja olla rannalla, voi mennä huvipuistoon, voi telttailla, voi olla myöhään ulkona kun on niin valoista, voi tehdä kaikkea kivaa.

kesä on se mahdollisuuksien vuodenaika.

ja mä haluisin, että kesä tois mullekin mahdollisuuksia. mutta ei, mä oon jumissa kotona. tekemässä ei mitään. tai siis joo, mä selaan tietokonetta ja kännykkää, vau. koska ei oo muutakaan tekemistä. oon kyllästyny menemään yksin kävelyille. oon kyllästyny olemaan yksinäinen ja tylsistynyt.

kun mä oon kotona, yksin, oon tosi huonolla tuulella, ja mun ajatukset vaan vahvistuu siitä, että kukaan ei oikeesti välitä olla mun kanssa, kun ei koskaan raivaa mulle aikaakaan.
mutta aina, silloin joskus toooooodella harvoin, kun joku pääsee mun kanssa, mun mieliala muuttuu täysin. oon taas se sama, iloinen ja energinen hauska itteni, kuka haluaisin olla myös silloin ku mä oon yksin. mulla ei oo kaverien seurassa huolenhäivää, oon vaan tosi ilonen ja nauran ja kaikkee.
ja sillon ne mun ajatukset, jotka valloitti mun pään sillon ku olin yksin, pyyhkiytyy pois hetkellisesti ihan kokonaan. enkä silloin myöskään mainitse kellekään siitä, että oon tosi yksinäinen. vaikka kyllä ne tietää. muttei silti raivaa mulle aikaa.

kysynkin, että mitä te teette? mitä te teette kesällä, vapaa-ajalla?

mä en voi tehdä mitään. oon liian nuori matkustamaan yksin ja seikkailemaan ympäri suomea. asun pienellä paikkakunnalla, eikä täällä oo mitään mahdollisuutta tehdä yhtään mitään.

ja kaverit, onhan mulla niitä, ainakin pari. snäppään joillekin tutulle, mutta me ei olla niin läheisiä, että voitais hengailla yhessä.
ne ei vaan tunnu olevan hirveesti mun tyyppiä. tai onhan ne tosi kivoja, että jos siinä olis monta muutakin tyyppiä nii varmaa olis tosi hauskaa. mutta miten sellasta ehottais?
ku kaikkien tapaamisten järjestäminen, missä on enemmän ku yks ihminen, on kauheen vaikeeta. kaikilla on muita menoja eikä mikään päivä käy. sitten jos saataiskin sovittuu joku päivä, nii kuitenkin sinä päivänä ainaki muutama ilmottaa ettei pääsekään. ja tää pätee myös niihin läheisempiinkin kavereihin, haluis järkätä jonkun kivan piknik jutun tai sellasta, mutta kukaan ei pääse, kellekään ei käy.

ja sitten niitä joitain läheisempiä kavereita, joiden kanssa oikeesti oon ulkona ja silleen. niitä jää jäljelle tosi vähän. ja ne ei koskaan pääse mun kanssa. kukaan muu ei edes ehdota näkemistä ku ehkä kymmenesosan siitä mitä mä ehdotan. mun kaverikin sano, että se tietää, että jos kukaan muu sen kaveri ei pääse sen kaa, nii mä aina pääsen. se on totta.

niinpä, kaikilla muilla on muuta tekemistä. menee mökille, menee piknikille, menee huvipuistoon, menee ulkomaille, menee muiden kaverien kanssa. mä en ymmärrä, miten niillä on niin paljon kaikkea tekemistä ja menoa.

ja tiedättekö, ois tosi ihanaa jos olis sellanen paras kaveri.

sellainen, kuka oikeesti välittää ja siirtää mulle tilaa, joka oikeesti ehdottaa mulle näkemistä.
sellanen, kelle voisin kertoa kaiken, sellanen kenen seurassa voin olla täysin oma itteni.
sellanen, ketä voisin halata, ilman että se pitäis sitä outona.
sellanen, kuka lähtee mun ideoihin mukaan.
sellanen, kuka voi ihan extemporesti lähtee vaikka minne.
sellanen, kenen vanhemmat ei käskis sitä iltayheksältä kotiin, sellanen kenen kanssa voisin istua ulkona koko yön juttelemassa.

mä en oikeasti tiedä, mitä mun pitäis tälle asialle tehdä. miten mä voisin viettää ihanan, tapahtumarikkaan, unohtamattoman ja aivan mahtavan kesäloman?