Makkaraperunaaa_4.7.2018 16:04
1/2
!Kysymys +18!

Moro. Kysymys kuuluu näin; auton saa alaikäinen ostaa, näinollen alaikäinen on auton omistaja. Trafi herjaa kuitenkin sitä, että ajoneuvoon tarvitaan +18 vuotias haltija, jolla on oikeus ajaa kyseistä ajoneuvoa. Mietin tässä sitä, että tuota autoo ei kukaan tule ajamaan, eikä mun tarvitse siitä vakuutuksia tms maksaa, koska se menee seisontaan heti kauppojen jälkeen. Jos auto on seisonnassa, kukaan ei sillä ajaa saa, onks yhä edelleen autolla oltava täysikäinen haltija? Ei sinänsä kiinnosta, laskuthan tulee haltijalle. Mietin vaan kyseistä hommaa, miten se menee.. Koska ei tietenkää alaikäinen saa olla auton haltija jos se on liikennekäytössä, mutta jos se on _poistettu_ liikennekäytöstä, mites sit?


"Jos alaikäisellä omistajalla ei ole kyseisen ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ikää, on samalla ilmoitettava ajoneuvoa käyttävä haltija".


//Otsikko on mitä on, muttei kukaan olis tullu jos olisin kirjoittanut "voiko ajoneuvon haltija olla alaikäinen". Ja kyllä, ei kaikilla +18 ole korttia eikä autoa, ja kyllä, myös alle 18 voi tietää oikean vastauksen.//