Lasse29.4.2017 0:30
1/4
jaa tuli sit taas käytyy päivystykses

paska reissu. hokivat vaa samoi asioi ku aina ennenki ja vippasivat lisää lääkkei. kuulemma aika näyttää et onks mul krooninen psykoosisairaus vai ei. tätä on jatkunu nyt jo seitsemän vuotta ja vieläki ne lottoo.

"Esitiedot (anamneesi)
Kyseessä 17-v. nuori, joka asuu tukiasunnossa. Tukihenkilö käy asunnossa 3x/viikko. Hoitokontakti NPSY-pkl:lla, jossa tapaa sairaanhoitajaa kerran viikossa. Potilas oli lopettanut datanomiopinnot ammatti-insituutissa, mutta on saanut paikan jatkaa opintoja ensi syksystä alkaen. Potilaalla ollut masennus- ja ahdistusoireilua. Harhoja ja epätodellista oloa ollut myös jo 10 v. alkaen. Viime aikoina oireisto pahentunut ja voimistunut. Itsetuhoisia ajatuksia on välillä, mutta on vielä kyennyt ajattelemaan elämässään olevia tärkeitä asioita ja säilyttämään elämänhalun.

Harhoina potilaalla esiintyy oloa, ettei ole kiinni todellisuudessa. Saattaa esimerkiksi ajatella, että häntä seurataan puhelimella ja lähettää viestejä ystävilleen tästä. Myöhemmin ihmettelee toimintaansa. Näköharhoina näkee eläimiä, ihmisiä. Välillä myös hajuharhoja. Kuulee "pään sisäisiä ja ulkoisia ääniä". Pään sisäiset äänet ovat vierailta tuntuvia ajatuksia. Lisäksi potilaalla on ollut univaikeuksia.

Nykytila (status)
Potilas on keskustelussa orientoitunut. Vastaa viiveettä ja kysymysten mukaisesti. Katsoo enimmäkseen alaspäin. Ilme vakava. Ei akuuttia itsetuhoisuutta. Yhteistyössä ja hoitomyönteinen.

Suunnitelma
Nostetaan Ketipinor annos 300mg:aan. Soitettu osastolle 717 ja sovittu sinne kriisipaikkamahdollisuus 2.5. saakka. Potilas voi kotiutua.

Voimassaoleva ja tuleva lääkitys (Lääkehoito)
(K) KETIPINOR 100 mg, tabl 300 mg x 1, PO
pitää omassa huoneessaan ja huolehtii itsenäisesti
PROPRAL 10 mg, tabl Tarv. 20 mg (max. 60 mg/vrk), PO, 20-30mg tarvittaessa ahdistuksen fyysisiin oireisiin
pitää omassa huoneessaan ja huolehtii itsenäisesti
Lääkitys 29.04.2017 klo 03:09"

lol en tienny et propral on max 60mg ku yleensä oon ottanu 80 :-D

ja diagnoosina vieläki se vitun vaikee masennus ilman psykoottisii oireita, vaiks sanoin et 2016 syksyl diagnosoitiin psykoottinen masennus jota ei vaan oo päivitetty omakantaan.