Original_Sipuli26.5.2018 9:44
1/4
Ihmisen (homo sapiens) hoito-ohjeet

Ihminen voi olla isotöinen lemmikki aluksi, mutta kunhan olosuhteet ovat kunnossa, on ihminen ihana lemmikki.
Ihminen on päiväaktiivinen laji ja ne tarvitsevat vähintään 9 tuntia unta öisin. En suosittele häiritsemään ihmisen nukkumista, sillä ne voivat olla aika aggressiivisia silloin.
Ihminen on laumaeläin, joten on suotavaa hankkia vähintään kaksi ihmistä kerralla. Sukupuolella ei ole väliä: voit hankkia vaikka kaksi samaa sukupuolta olevaa tai pariskunnan.

Olosuhteet:
Ihminen tarvitsee ison tilan, vähintään noin yhden huoneen kokoisen alueen. Voit pitää myös ihmistäsi vapaana asunnossa, mutta kannattaa varmistaa että se on sisäsiisti (ei ole muuten kiva jos se pissii seinille!!). Lämpötilaksi ihmiselle sopii huoneenlämpö eli ei tarvitse hankkia erikseen mitään lämpölamppuja.
Ihmisen pitopaikassa tulisi olla makuu-, ruokinta- ja vessapaikka. Makuupaikan tulee olla kuiva ja mahdollisimman kaukana vessapaikasta. Olen huomannut että ihmiset tykkäävät enemmän pehmeästä makuupaikasta, kuin kovasta kylmästä lattiasta. Joissain eläinkaupoissa myydään isoja koiran petejä, jotka käyvät myös ihmiselle. Voit käyttää myös vanhoja peittoja ja tyynyjä makuupaikan luomiseksi. Vessapaikkaan voi käyttää sanomalehteä, purua tai kissanhiekkaa. Vessapaikan alustana kannattaa olla jokin iso astia!
Ihmiset tarvitsevat UV-valoa D-vitamiinin saamiseksi, joten voit hankkia UVB:tä tuottavan UV-lampun tai syöttää D-vitamiinipillereitä.

Ruokinta:
Ihminen on omnivori eli kaikkiruokainen, joten sille tulisi syöttää kasvisruuan lisäksi eläinproteiinia. Tarjoa ihmiselle vähintään kolme kertaa päivässä monipuolisesti kasviksia, hedelmiä ja kuituja. Eläinproteiinia voi tarjota joka toinen päivä (jos et halua tarjota eläinproteiinia, niin kasvisproteiini käy myös!). Eläinproteiiniksi käy nauta, sika, kana, lohi ja hyönteiset. Lohta kannattaa tarjota muutenkin vähintään kerran kuukaudessa tärkeiden omega-3-rasvojen saamisen varmistamiseksi.
Ihmisen kasviksiin tulee lisätä C-vitamiinia, sillä ihminen ei voi sitä itse tuottaa. Myös C-vitamiinia sisältävien hedelmien ja marjojen tarjoaminen on suotavaa.
Ihmisellä pitää olla puhdasta ja raikasta vettä tarjolla koko ajan!! Ne voivat juoda jopa 2 litraa päivässä!

Hoito:
Päivittäiseen hoitoon kuuluu ruokinta, vessapaikan siivoaminen, terveydentilan tarkkailu ja ihmisen lenkittäminen. Ihmistä tulisi käyttää joka päivä lenkillä tarvittavan liikunnan varmistamiseksi (saavat aurinkoisilla päivillä myös D-vitamiinia!). Ihmiset ovat erittäin mukavuudenhaluisia, joten en henkilökohtaisesti suosittele kannata ihmisen laskemista aitaukseen, sillä ne suurimmaksi osaksi vaan istuvat siellä. Kunnon lenkki pitää ihmisen terveenä ja tyytyväisenä.

Lisäännyttäminen:
Jos olet päättänyt lisäännyttää ihmistäsi, niin voin jo alkuun sanoa että se on ihan oma hommansa. Ihminen synnyttää kerralla vain yhden poikasen ja huolehtivat siitä pitkään. Niin kuin oikeasti tosi pitkään.. jopa 18 vuotta! Ihmisnaaraat ovat erittäin suojelevaisia poikasiaan kohtaan ja huolehtivat niistä mieluiten itse.
Ihminen tulee sukukypsäksi noin 14-16-vuotiaana mutta lisääntymistä suositellaan ihmisen ollessa noin 18-20 vuoden iässä. Valitse lisääntymiseen vain terveitä yksilöitä ja anna koiraan ja naaraan tutustua toisiinsa rauhassa. Itse parittelu tapahtuu yleensä yöaikaan.
Ihminen on tiineenä noin 280 vuorokautta eli noin 40 viikkoa. Kun tiineys on viimeisillään, niin kannattaa hankkia poikaselle oma peti. Poikaset eivät luonnollisesti ole sisäsiistejä, joten ole varautunut siihen että joudut siivoamaan useamman kerran päivässä. Poikaset kasvavat hitaasti ja ovat 3-7 ikävuoden aikoihin erittäin vilkkaita, joten voi olla että joudut käyttämään niitä lenkillä useamminkin. Älä erota poikasta emostaan, sillä se stressaa molempia! Erkaantuminen tapahtuu itsessään sitten 18 vuoden kuluttua synnyttämisestä.

Siinä olisi pienet hoito-ohjeet ihmiselle :) Ihmiset ovat ihania lemmikkejä, kunhan olosuhteet ovat kunnossa. Ne kiintyvät omistajaansa helposti ja tykkäävät silityksistä ja huomiosta!